Willian donio Chelseaju teška tri boda, Kovačić igrao sat vremena

CHELSEA se ponovno vratio na pobjedničke staze. Londonski Bluesi na Stamford Bridgeu pobijedili su Newcastle United s 2:1 u utakmici 22. kola engleskog Premiershipa. S druge strane, klub sa sjevera Engleske nastavio je loš niz i sada ima šest uzastopnih utakmica bez pobjede u engleskom prvenstvu.

Večeras je Newcastle mogao doći do iznenađenja u Londonu, ali im je na put stao Brazilac Willian. Lijepim golom u 57. minuti, nakon akcije i dodavanja Edena Hazarda, postavio je Brazilac konačnih 2:1 i donio Bluesima važna tri boda. Tako je Chelsea okrunio svoju inicijativu koja je trajala gotovo cijelu utakmicu i riješio se nervoze koja se počela uvlačiti među igrače u plavim dresovima, ali i na tribinama stadiona u Londonu.

Poveo je Chelsea u devetoj minuti golom Pedra Rodrigueza, ali vrijedi istaknuti fantastičnu asistenciju Davida Luiza s preko polovice igrališta, u maniri pravog NFL quarterbacka. Mogao je Luiz poduplati prednost domaćih, ali je bio neprecizan, pa je pet minuta prije kraja prvog poluvremena Ciaran Clark pogodio glavom nakon ubačaja iz kuta i prije odmora postavio 1:1.

Hrvatski reprezentativac Mateo Kovačić igrao je sat vremena, a onda ga je zamijenio Ross Barkley.

Ekipa Maurizija Sarrija pobjedom je učvrstila četvrtu poziciju, dok je Newcastle upao u zonu za ispadanje i drži 18. poziciju.

Rezultati by SofaScore

Pročitajte više