Wimbledon 2004. - kraj Goranove karijere

GORAN IVANIŠEVIĆ na ovogodišnjem će Wimbledonu posljednji put igrati profesionalni meč, odlučio je tako iako je želio i posljednji put sudjelovati na Olimpijskim igrama.

"Dvije godine razmišljam. Dvije teške, jebene godine. Operacija ramena, terapije. Igra mi se, nisam spreman. I pitanja koja se vraćaju; nije li možda operacija kriva za sve, ruka koja više nikad neće biti ista. Motiv je bio veliki problem, mnogo toga se prominjeilo u dvije godine. Tenis više nije najvažniji, obitelj je postala broj 1. Onda sam shvatio da nema svrhe. Sve sam napravio. Sve što sam mogao. Da, miran sam.", rekao je Ivanišević novinaru Sportskih novosti Nevenu Bertičeviću.

Ivanišević je rekao kako je odluka o prekidu karijere konačna, te da se nakon te odluke, koliko god mu teško bilo, osjeća bolje. No, ne namjerava u Wimbledon doći tek tako. Najavio je kako će pokušati otići što dalje.

" . . . Neće biti lako u Wimbledonu, ali ni mojim suparnicima. Tamo sam uvijek bio opasan, uostalom osvoji sam kad nitko ne bi stavio kunu na Ivaniševića. Danas je lakše, iako ne znam kako ću se osjećati kad pružim ruku suparniku, kad god to bilo. I kad shvatim da je kraj. Gotovo, nema više. . . . Bit će kako bude. Sve što želim je odigrati dobro. Najbolje što mogu", prenose Sportske novosti.

Goranu se teško bilo odlučiti gdje će završiti karijeru. Ove godine su i Olimpijske igre, a naš tenisač imao je veliku želju zaigrati još jednom i na Olimpijskim igrama. No, prevagnuo je Wimbledon.

"Hoću u Atenu, neću u Atenu. I to me mučilo. Opet, zašto. Nikad nisam ganjao statistiku. Odigrao sam i dao svoje. U Barceloni sam nosio zastavu, nema boljeg osjećaja. Osvojio dvije bronce (singl i par s Prpićem). Ne, neću u Atenu. Wimbledon je nešto drugo. Najveće za svakog tenisača. Nema boljeg oproštaja . . ." 


Goranova je želja bila na centralnom terenu zabiti jedan as, posljednji, i otići s terena, no smatra kako je Wimbledon preveliki turnir i nema prava to učiniti. Nada se kako će barem jedan meč odigrati na centralnom terenu, a konačni rezultat ovisi o ždrijebu, i o ruci.

U intervjuu za Sportske Goran je povukao paralelu 2001-e s 2004-om godine: kada je osvojio Wimbledon 2001. godine nije igrao Roland Garros, a Hajduk je i tada bio prvak, u posljednjem kolu protiv Varteksa. 

Našem najboljem tenisaču samo tri pobjede nedostaju do 600-te u karijeri, Ivanišević se nada kako će do 600te doći upravo u Wimbledonu.

Nakon Wimbledona Goran neće prestati igrati tenis, već je dogovorio neke ekshibicije na Senior Touru, a postoji mogućnost i da preuzme kormilo teniske reprezentacije.

"Sve sam napravio, sve što sam mogao. Dolazi novi izazov. Imam prekrasnu obitelj, najvažnije u životu. . . "

Pročitajte više