Wimbledon 2009: Njirić i Marcan u četvrtfinalu!

HRVATSKA tenisačica Silvia Njirić pobijedila je Ruskinju Kseniju Kirillovu 6:4, 2:6, 6:2 u trećem kolu juniorske konkurencije Wimbledona, te tako izborila nastup u četvrtfinalu. Isti je domet postigao naš junior Dino Marcan.

Nakon jednog sata i 55 minuta igre 11. nositeljica turnira je bila bolja od Ruskinje u meču kojem je imala čak više neforsiranih pogrešaka (32-27), ali i 21 winner (36-15) više od svoje protivnice.

U četvrtfinalu će protivnica hrvatske tenisačice biti Tajlanđanka Poppawan Lertcheewakarn, četvrta nositeljica turnira, koja je u trećem kolu bila bolja od Belgijanke Tamaryn Hendler 6:4, 6:3.

Dino Marcan, hrvatski juniorski tenisač, prošao je i 3. kolo Wimbledona. Za samo pedeset minuta Marcan je bio bolji od Amerikanca Harryja Fowlera 6:0, 6:4.

Prvi set je hrvatskipredstavnik odigrao kao u transu, te je suparniku prepustio samo - devet poena (!?). U drugom setu se donkle razvila igra i Fowler je bio daleko zahtjevniji suparnik, no još je uvijek Marcan diktirao tempo, te je na kraju pobijedio sa 6:0, 6:4.

Ukupno je Marcan imao osam break prilika, te je iskoristio četiri, dok je Fowler uglavnom statirao na suparnički servis bez ikakvih šansi za break. Čak 24 neforsirane pogreške imao je Fowler u 50 minuta igre, dok je Marcan pogriješio devet puta.

U četvrtfinalu je suparnik 18-godišnjeg hrvatskog tenisača Rus Andrej Kuznjecov koji je pobijedio Japanca Eharu 6:2, 6:3.

Wimbledon, juniori, 3. kolo:

Marcan - Fowler 6-0, 6-4 

Wimbledon, juniorke, 3. kolo:

Njirić (11) – Kirillova 6-4, 2-6, 6-2

Totalsport
Foto: AFP

Pročitajte više