Wimbledon: Najteže za Majoli i Kostanić

U UTORAK je u Londonu obavljen ždrijeb trećeg ovogodišnjeg teniskog "Grand Slam" turnira, Wimbledona.

U glavnom ždrijebu muškoga turnira nastupit će trojica hrvatskih igrača, dok će u konkurenciji tenisačica nastupiti četiri hrvatske igračice.

Ivan Ljubičić će u 1. kolu za protivnika imati Amerikanca razorna servisa Taylora Denta, a ukoliko prođe u 2. će kolu snage odmjeriti s pobjednikom dvoboja između Bjelorusa Maksa Mirnjija i Amerikanca Vincenta Spadee, dok bi eventualno u trećem kolu za protivnika mogao imati branitelja naslova i prvog nositelja Australca Lleytona Hewitta.

Mario Ančić će, pak, u 1. kolu igrati protiv 16-godišnjeg Španjolca Rafaela Nadala, najveće nade španjolskog tenisa. Ukoliko to prođe, u 2. će kolu igrati protiv pobjednika dvoboja Španjolca Alberta Coste i Britanca Leeja Childsa.

Protivnik Željka Krajana u 1. kolu bit će Čileanac Nicolas Massu, a ukoliko prođe tu prepreku igrat će protiv boljega iz dvoboja Marokanca Younesa El Aynaouija i Britanca Marka Hiltona.

Karolina Šprem će u svom prvom wimbledonskom nastupu igrati protiv Čehinje Ivete Benešove, te ukoliko prođe u 2. kolu očekuje ju bolja iz dvoboja Tajlanđanke Tamarine Tanasugarn i Japanke Akiko Morigami.

Jelena Kostanić u 1. će kolu igrati protiv 14. nositeljice Grkinje Eleni Daniilidou, a ukoliko pobijedi u 2. ju kolu ćeka pobjednica susreta Francuskinje Mary Pierce i Amerikanke Ansley Cargill.

Suparnice Ive Majoli i Silvije Talaje u 1. kolu bit će Amerikanke, Majoli će se suprotstaviti sedmoj nositeljici Chandi Rubin, dok će Talaja igrati protiv Amy Frazier. Ukoliko obje naše tenisačice pobijede u 2. će kolu igrati međusobno.

Pročitajte više