Wimbledon: Poraz Ljubičića

HRVATSKI tenisač Ivan Ljubičić poražen je u dvoboju 1. kola Grand Slam turnira u Wimbledonu od Južnoafrikanca Waynea Ferreire 5:7, 7:6 (5), 7:5, 6:2.

Ljubičić je bio postavljen za 28. nositelja, ali je imao nesreću da u 1. kolu igra sa Ferreirom, tenisačem od koga je izgubio zadnja tri dvoboja, a Ivan je svakako zapamtio onaj iz Australian Opena 2002. kada je vodio sa 2:0 i setovima, 5:1, uz dvije meč-lopte,da bi nakraju izgubio.

I ovaj dvoboj je Ljubičić bolje započeo, dobio je prvi set oduzevši Ferreirin servis u 11. igri, da bi se ključnim pokazao "tie-break" drugog seta koji je Ljubičić izgubio sa 7:5. Južnoafrikanac je nakon toga puno bolje odigrao preostala dva seta i zasluženo se plasirao u 2. kolo. Hrvatski tenisač se kod 2:4 u četvrtom setu i ozlijedio.

Tridesetdvogodišnji Ferreira je oborio i rekord jer mu je ovaj Wimbledon čak 55. Grand slam turnira zaredom na kojima je nastupio - Ljubičić je, primjerice, odigrao tek 20. Veteran Južne Afrike je dosad dijelio rekord sa Šveđaninom Stefanom Edbergom, a karijeru je počeo nastupom na Australian Open 1991. Iako je puno igrao, rezultati mu baš nisu briljantni - ima dva polufinala u Melbourne.

Pročitajte više