Wimbledonsko finale repriza Roland Garrosa

DRUGO wimbledonsko polufinale između Nadala i Baghdatisa donijelo je nešto manje neizvjesnosti, ali samo u drugom setu. Sve ostalo je bilo pod čvrstom rukom Rafaela Nadala.

U prvom setu se sve brzo odvijalo; rani break Nadala, konfuzna igra Baghdatisa (prije meča rekao je da nema plan igre, što se i vidjelo) omogućili su Nadalu relativno lagan put do prvog seta.

Španjolac se kretao izvrsno, sigurno igrao na mreži i tjerao Baghdatisa iz terena
nemogućim kutevima pod kojima je lopta putovala, posebno forhendom. Baghdatis nikako nije mogao naći protuigru i izgubio je 6-1 prvi set.

U drugom je, čini se, shvatio da neku strategiju mora postaviti. Počeo je pritiskati Nadalov bekhend, malo više igrati agresivnije na servis Španjolca. Progres u igri, i naravno u rezultatu bio je viddljiv, ali i nedovoljan da se Rafa zaustavi.

Sve se raspetljalo u završnici seta kod 6-5 za Španjolca. Nadal je slomio Baghdatisov servis iako su suci ciparskom tenisaču priznali servis koji je bio makar 3-4 cm u autu. No odmazda je stigla ubrzo još jednom bombom s forhenda. Pogodio je crtu i otišao na nedostiznih 2-0.

U trećem setu je bilo samo pitanje kada će Baghdatisov servis pasti. Dogodilo se u četvrtom gemu kada je na break lopti Rafa nevjerovatno stigao jednu skraćenu loptu a zatim na mreži i pored klizanja (bio je gotovo na travi) pretvorio u vojstvo od 3-1. Meč je na 4-1, nakon što je lako uzeo svoj servis, bio praktički završen.

Doduše, imao je Baghdatis (kod 4-2) i tri break lopte; jedna je završila na crti ali je linijski sudac zvao aut a sudac u stolcu sa svoga mjesta nije mogao ispraviti odluku linijskog i tu se ugasio  posljedni tračak nade za Baghdatisa.

Za Index iz Londona, Momir Jelovac

Pročitajte više