NBA

Woj: Dvije ekipe ostale su u borbi za Kawhija Leonarda

Foto: EPA-EFE

JUČER smo pisali o interesu Los Angeles Lakersa za aktualnog MVP-ja finala Kawhija Leonarda. Uz LeBrona Jamesa i nakon tradea za Anthonyja Davisa, Lakersi pokušavaju stvoriti novu supermomčad NBA lige, ali sudeći prema riječima Adriana Wojnarowskog, to se neće dogoditi.

Najupućeniji NBA insider gostovao je emisiji ESPN-a Get Up u kojoj je rekao kako Leonard doista razmišlja o odlasku u Los Angeles, ali u Clipperse, a ne u Lakerse. Na kraju će odlučivati između ostanka u Raptorsima gdje je obožavan i odlaska u L. A., tj. povratka u svoj rodni grad.

"Što se tiče Lakersa, oni nemaju novac da potpišu Kawhija, a i njemu se ne sviđa ideja prema kojoj bi bio treća violina u supermomčadi, to nikada nije bilo nešto što je Leonard želio. Clippersi su u poziciji da ga nagovore na odlazak iz Toronta i na kraju će se te dvije franšize boriti za njega", rekao je Wojnarowski.

Najbogatiji vlasnik, graditelj dinastije i ekipa puna radnika

Clippersi su dugo bili predmet ismijavanja NBA-u, ali su posljednjih sezona izgradili jednu od najstabilnijih franšiza u cijeloj ligi. 

Vlasnik im je Steve Balmer, najbogatiji vlasnik profesionalne momčadi u svim američkim sportovima. U kadrovskim potezima odlučuju Lawrence Frank i Jerry West koji je pomogao izgraditi dinastije u Lakersima i Warriorsima u prošlosti. Trener Doc Rivers je šampionski trener iz 2008. i jedan od najboljih u ligi. Ekipa trenutno nema nijednu superzvijezdu, ali ima neke vrhunske igrače koji će raditi za momčad i uvijek dati sve od sebe poput Pata Beverlyja, Montrezla Harrella i Loua Williamsa, najboljeg igrača s klupe u NBA-u.

Njihov interes za Leonarda je poznat mjesecima, ali sada se čini da su Toronto Raptorsi jedina prava konkurencija u borbi za dovođenje Kawhija. Nikada nisu osvojili naslov i Leonard bi ušao u društvo najvećih kada bi nakon Toronta, koji prije njega također nikada nije imao titulu, isto učinio za Clipperse.

Pročitajte više