Wojnarowski: Philadelphia otpustila Doca Riversa

Foto: Profimedia

NAJVEĆI NBA insajder Adrian Wojnarowski na Twitteru je objavio kako su Philadelphia 76ersi otpustili glavnog trenera Doca Riversa.

76ersi su donijeli odluku nakon nedjeljnog poraza u sedmoj utakmici od Boston Celticsa u polufinalu Istočne konferencije. Sixersi su ispali premda su imali prednost 3:2. Boston ih je u sedmoj utakmici uništio, a MVP NBA lige Joel Embiid praktički se nije vidio na parketu. Bio je to drugi poraz Riversa u sedmim utakmicama doigravanja. Prvi put su izgubili od Atlanta Hawksa u sedmoj utakmici konferencijskog polufinala 2021. kao prvi nositelji na Istoku.

Rivers (61) je proveo 24 sezone u NBA-u vodeći Orlando Magic, Boston Celticse, Los Angeles Clipperse i 76erse. Proglašen je trenerom godine 2000. s Magicom. Vodio je Celticse do naslova 2008. i ponovno ih doveo do NBA finala 2010. Posljednji put je vodio Boston do konferencijskog finala 2012., gdje je izgubio od kasnijeg prvaka Miami Heata.

Rivers je treći trener koji je dobio otkaz ove postsezone nakon razočaravajućeg niza u doigravanju. Milwaukee Bucksi otpustili su glavnog trenera Mikea Budenholzera nakon što su u prvom kolu ispali od Miamija kao prvi nositelj na Istoku. Phoenix Sunsi otpustili su glavnog trenera Montyja Williamsa nakon poraza u drugom kolu od Denver Nuggetsa.

Pročitajte više