WTA Bol na Braču: Patty Schnyder prva nositeljica

DEVETO izdanje "Croatian Ladies Opena", jedinoga hrvatskoga WTA turnira, održat će se u Bolu na Braču od 28. travnja do 3. svibnja. Bol na Braču tako i nadalje ostaje najmanje mjesto na svijetu sa profesionalnim teniskim WTA turnirima, a najveća pobjeda turnira jest što će se, uz brojne poteškoće, ipak održati, kazao je na konferenciji za tisak u Zagrebu direktor turnira Antun Plenković.

Prva nositeljica turnira bit će Švicarka Patty Schnyder, 13. tenisačica svijeta, a Plenković je kazao kako još uvijek pregovara sa osmom na svijetu Amerikankom Chandom Rubin o njezinu dolasku u Bol.

U Bolu će biti Silvija Talaja i Jelena Kostanić, i to u glavnom turniru, a hoće li tamo ući pomoću "wild carda" ili odustajanjem neke od prijavljenih znat će se uskoro, dodao je Plenković, koji je izrazio žaljenje što u Bol neće doći prošlogodišnja finalistica Iva Majoli.

Od ostalih tenisačica dolazi sigurno braniteljica naslova Šveđanka Assa Svensson, a tu su 33. na svijetu Ruskinja Vera Zvonareva, Talijanka Rita Grande, Australka Nicole Pratt, Španjolke Maria Sanchez Lorenzo i Cristina Torrens Valero, Slovakinja Ludmila Červanova i druge.

Nakraju je Plenković objasnio i situaciju oko dvostruke pobjednice Bola Mirjane Lučić, koja je htjela doći, ali to sada više nije moguće jer će "wild card" dobiti Talaja i Kostanić, koje nisu po plasmanu ušle u glavni turnir.

(Hina) rš

Pročitajte više