WTA Bol: Zvonarjeva u četvrtfinalu

TREĆA nositeljica Ruskinja Vera Zvonarjeva plasirala se u četvrtfinale WTA turnira "Croatian Ladies Open" u Bolu na Braču nakon što je u dramatičnom susretu 2. kola svladala kvalifikanticu iz Njemačke Anna Lena Groenefeld 2:6, 6:3, 7:6 (8).

Jedna od dvije preostale nositeljice turnira sretno je prošla među osam najboljih, jer je Nijemica dobila prvi set, a u 13. igri odlučujućeg seta imala i meč-loptu kod 7:6. Devetnaestogodišnja Zvonarjeva je ipak "preživjela" i sada je za prolazak u polufinale čeka Slovakinja Lumila Červanova. Ruskinja je ponovila prošlu godinu kada je prvi puta igrala Bol i iz kvalifikacija prošla također do četvrtfinala, gdje ju je pobijedila Iva Majoli.

Tri seta je za prolazak u četvrtfinale trebalo i Amerikanki Samanthi Reeves koja je sa 6:1, 4:6, 6:3 svladala Austrijanku Patriciu Wartusch. Reeves je već protiv naše Karoline Šprem u 1. kolu već pokazala da može daleko dogurati u Bolu, a četvrtfinale joj je najbolji rezultat u dosadašnjem dijelu sezone. Ona sa zanimanjem ćeka dvoboj između prve nositeljice Patty Schnyder i Španjolke Gale Leon Garcia, koji će joj donijeti protivnicu u četvrtfinalu.

Najlakši prolazak među osam najboljih imala je Španjolka Conchita Martinez Granaidos koja je sa 6:1, 6:4 bila bolja od Bjeloruskinje Tatjane Puček. I za 88. tenisačicu svijeta Martinez-Granaidos četvrtfinale Bola je najbolji rezultat sezone, a za nastavak serije Španjolka će morati pobijediti vrlo dobru Talijanku Tathianu Garbin.

Dobra vijest za hravtski tenis svakako je plasman Silvije Talaje u polufinale parova nakon što je sa suigračicom Ruskinjom Gulnarom Fatahedtinovom slavila prrotiv Ruskinja Kondratijeve i Kožokine 4:6, 6:3, 6:0. Talaja će sutra igrati četvrtfinale pojedinačne konkurencije protiv Španjolke Sanchez Lorenzo ili Slovakinje Nagyove.

Rezultati 2. kola:

Vera Zvonarjeva (Rus/3) - Anna Lenna Groenefeld (Njem) 2:6, 6:2, 7:6 (8)

Samantha Reeves (SAD) - Patricia Wartusch (Aut) 6:1, 4:6, 6:3

Conchita Martinez Granaidos (Špa) - Tatjane Puček (Blr) 6:1, 6:4.

Pročitajte više