WTA Hasselt: Šprem u 2. kolu

HRVATSKA tenisačica Karolina Šprem plasirala se u 2. kolo WTA turnira u belgijskom Hasseltu, koji se igra za nagradni fond od 170.000 dolara.

Šprem je u meču 1. kola, punom obrata, svladala Španjolku Anabel Medinu Garrigues 4-6, 6-4, 6-4. Protiv iste je tenisačice slavila prošle godine u Beču, također u tri seta.

Šprem je dva puta u prvom setu gubila servis. Na početku dvoboja Garrigues stiže do breaka i vodstva 3-1. Šprem uspijeva poravnati na 4-4, ali već u sljedećem gemu ponovno ispušta servis i dozvoljava Španjolki da se domogne prvog seta.

Garrigues u drugom setu dva puta stiže do prednosti oduzetog servisa, na početku seta i kod rezultata 2-2, ali Šprem se oba puta vraća i kod vodstva 5-4 uspijeva doći do breaka koji je meč odveo u treći set.

U odlučujućem setu igračice su bile puno sigurnije na početnom udarcu, pa je na prvi break trebalo čekati sve do osmog gema, kada je Šprem povela 5-3, čime si je otvorila šansu da na svoj servis zaključi dvoboj. No, Garrigues uspijeva vratiti izgubljeni servis. Tada se činilo da će meč odlučiti tie-break, ali Šprem sa drugim uzastopnim breakom dolazi do pobjede.

U drugom kolu protivnica će joj biti Talijanka Maria Elena Camerin.

1. KOLO:

Karolina Šprem (Hrv) - Anabel Medina Garrigues (Špa) 4-6, 6-4, 6-4

Pročitajte više