WTA Prag: Šprem zaustavljena u 2. kolu

KAROLINA ŠPREM, najbolja hrvatska tenisačica, oprostila se od WTA turnira u Pragu, koji se igra na zemljanoj podlozi za nagradni fond od 220.000 USD, u 2. kolu. Varaždinka je u 1. kolu pobijedila Tatjanu Malek 6-3, 6-2, čime je prekinula niz poraza u prvim kolima WTA turnirima, no gubitničkoj seriji se vratila samo jedno kolo kasnije.

Sa 6-2, 4-6, 6-4 pobijedila ju je 56. igračica na svijetu, domaća predstavnica Lucija Hradecka, za jedan sat i 52 minute. U prvom setu je Šprem prilično uvjerljivo dobila prva dva servis gema, ali se nakon toga njena igra raspala do kraja prve dionice.

U drugom setu su obje tenisačice čvrsto držale servis do 4-3. Tada Šprem radi break za vodstvo 5-3, Hradecka vraća breakom na 5-4, a Šprem novim oduzetim servisom suparnice dobiva tu dionicu. I umjesto da joj taj drugi set bude odskočna daska, Šprem se vratila brojnim greškama u igri tijekom trećeg seta. Hradecka je odjurila na 4-1.

Kod 4-1 je Šprem propustila tri vezane break lopte (0-40), kod 5-2 također, ali je ipak došla do breaka nakon druge prednosti, te je smanjila na 5-3. No, u gemu kada je Hradecka kod 5-4 servirala za meč nije napravila krivi korak. Nije izgubila niti poena, te je ostvarila pobjedu.

Šprem je imala više break prilika u meču, ona četrnaest, a Hradecka osam. No, Čehinja je daleko bolje iskoristila sve svoje prilike i uzgred rečeno je materijalizirala drugu meč loptu u meču.

WTA Prag, 2. kolo:
Hradecka- Šprem 6-2, 4-6, 6-4

Pročitajte više