WTA Rim

WTA Rim: Petra Martić preokretom do četvrtfinala

Foto: Rob Prange/Guliver Images

HRVATSKA tenisačica Petra Martić plasirala se u četvrtfinale teniskog WTA turnira u Rimu eliminiranjem Argentinke Nadije Podorske 3:6, 6:1, 6:2 poslije dva sata igre.

Martić je prvi set izgubila nakon pola sata igre, Podorska joj je uzela prva dva servisa i povela 4:0. Hrvatska tenisačica tada počinje igrati, ali ne uspijeva nadoknaditi razliku i prvi set gubi 3:6.

U drugom setu slijedi sasvim drugačije izdanje Martić koja nijednom ne gubi svoj servis, a suparnici ga uzima dva puta. Treći set donosi sličnu situaciju, Podorska tri puta gubi svoj servis, a Martić svoj samo jednom i na kraju zaključuje meč u svoju korist.

Podorska je u meču servirala dva asa, a Martić nijedan, no Argentinka je napravila šest dvostrukih pogrešaka. Martić je imala 71 posto uspješnosti prvog servisa, a njena suparnica 48 posto. Osim toga, Martić je spasila devet od 12 break-lopti.

Ovo je bio prvi međusobni ogled Martić, 25. na WTA ljestvici, i Podorske, 44. tenisačice svijeta. U četvrtfinalu će hrvatska tenisačica igrati protiv Amerikanke Jessice Pegule, 31. tenisačice na ljestvici. Ovo će biti njihov peti međusobni susret, a hrvatska je tenisačica do sada slavila tri puta, posljednji put 2019. u Charlestonu.

Pročitajte više