LIGE PETICE

Xabi Alonso: Izgledalo je kao da Klopp želi da budemo u kavezu

Foto: EPA

LIVERPOOL se trenutno nalazi na vrhu Premiershipa s osam bodova više od drugoplasiranog Leicester Cityja te je i dalje neporažen nakon 12 odigranih kola. Slavili su u 11 utakmica i jednom remizirali.

Navijači Redsa nadaju se da bi to napokon mogla biti godina u kojoj će se njihov klub okruniti titulom u Premiershipu, prvom u svojoj povijesti.

Jürgen Klopp došao je u klub 2015. i tog je trenutku krenuo u proces koji bi ove sezone trebao doživjeti svoj vrhunac. Istina, trebale su Liverpoolu četiri sezone da se vrati u sam svjetski vrh, ali sada je europski prvak i lovi titulu koju čeka 30 godina. 

Španjolac se osjećao zatočeno

Kloppov Liverpool igra prekrasan nogomet i pokazao se kao momčad koju je teško pobijediti, ali nije to novost kada je u pitanju njemački stručnjak. Sve njegove momčadi bile su takve. To najbolje zna Xabi Alonso, španjolski veznjak kojem je upravo Klopp s Borussijom odnio naslov prvaka dok je igrao u Bayernu.

"Nisam volio igrati protiv njih jer igraju jako brzo, intenzitet je strašan, gotovo da vas lome", rekao je Alonso za The Athletic pa je dodao:

"Činilo se kao Klopp želi da budemo u kavezu, kao da nas je htio zarobiti. Bio je to organizirani pritisak, ja sam stalno bio pod pritiskom."

Pročitajte više