Xavi je već počeo pregovore s novim klubom. Ispunit će mu se velika želja

Foto: Epa

NAKON šokantnog 3:5 domaćeg poraza od Villarreala u 21. kolu La Lige Xavi Hernandez je objavio kako će napustiti klupu Barcelone na kraju sezone. Xavi je Barcelonu preuzeo u studenom 2021., a ugovor mu traje do kraja lipnja 2025. godine, no neće ga odraditi do kraja.

Prema pisanju Mundo Deportiva, igrači Barcelone Gavi i Joao Cancelo plakali su kad im je Xavi rekao da odlazi. Barcelonin trener jučer ujutro je razgovarao s cijelom momčadi. Gavi je prvi koji je na društvenim mrežama reagirao na vijest o odlasku: "Do smrti smo uz Vas, gospodine", napisao je. 

Odrekao se preostalih plaća

Katalonski Sport je objavio i da Xaviju neće biti isplaćen preostali iznos plaće na koji ima pravo prema ugovoru. I to na njegov zahtjev. Naime, kako piše Sport, Xavi će se odreći 8 milijuna eura, a njegov stožer pet milijuna eura plaća iz poštovanja prema Barceloni. Isto je Xavi napravio i kad je napuštao katarski Al-Sadd, odrekao se pet milijuna eura plaće kako ga Barca ne bi morala otkupiti od katarskog kluba.

Čelnici Barcelone već tragaju za njegovom zamjenom, a postoji niz ozbiljnih kandidata. Među njima su trener Girone Michel, Arsenalov trener Mikel Arteta, spominju se i Rafa Marquez i Thiago Motta, a navijači bi najviše voljeli da dođe Jurgen Klopp, koji je najavio odlazak iz Liverpoola, te da se vrati Pep Guardiola. 

Počeo je pregovore s Interom iz Miamija

Što se tiče Xavija, španjolski mediji pišu kako je već započeo pregovore oko preuzimanja novog kluba na ljeto. Tako El Chiringuito piše kako je vrlo izgledno da legenda Barce postane trener Inter Miamija, Beckhamovog kluba u kojem igraju Xavijevi bivši suigrači Lionel Messi, Luis Suarez, Jordi Alba i Sergio Busquets. 

"Xavi želi pauzu od godinu dana, ali bilo je kontakata s Inter Miamijem. Dođe li prava ponuda, prihvatit će je", rekao je Javier Miguel iz El Chiringuita. Xavi nikad nije krio da ima želju trenirati Messija. Prije dvije godine Xavi je Lionela Messija nazvao najboljim igračem na svijetu i rekao: "Recite mi nekoga tko ne bi volio trenirati Messija." Prihvati li Xavi posao, u Americi će voditi ''Barcu u malom'' s obzirom na to koliko igrača iz zlatne ere katalonskog kluba igra u Miamiju. Potpiše li, trenirat će igrače s kojima je pisao povijest europskog nogometa. 
 

Pročitajte više