Xavi o naguravanju igrača Barcelone oko izvođenja penala: "Zna se tko puca"

Screenshot: Arena Sport

BARCELONA je u utakmici 24. kola La Lige pobijedila pretposljednju Valenciju 1:0 golom Raphinhe iz 15. minute. Tako se Barca na vrhu odvojila od Reala na devet bodova razlike. No, važna, a možda i ključna pobjeda Barcelone u borbi za naslov ostala je u sjeni nevjerojatne scene u 55. minuti.

Tada je za Barcu dosuđen penal. Loptu je uzeo Ferran Torres, kojem je prišao Ansu Fati i nagovarao ga da mu prepusti izvođenje jedanaesterca. Slijedila je rasprava tijekom koje je Torres čak odgurnuo Fatija. Uzrujani Torres je izveo penal i umjesto gola pogodio stativu. 

Barcelonin trener Xavi je nakon utakmice komentirao ružne scene igrača njegove momčadi: "Prije svake utakmice odredimo tko će izvoditi penal i to priopćimo igračima. U stručnom stožeru smo prije Valencije odlučili da to bude Ferran Torres. Mi smo ti koji odlučujemo i igrači to jako dobro znaju."

Barceloni se ovo svađanje sebičnih igrača oko penala i promašaj koji je uslijedio moglo osvetiti jer samo četiri minute kasnije ostala je s igračem manje. Tada je isključen branič Ronald Araujo, zbog čega je Xavi zamijenio upravo mladog napadača Fatija, koji se ranije žestoko borio da uzme penal suigraču određenom da ga izvede. 

Pročitajte više