Xavi: Razočarao me, u Barceloni ga nismo učili takvim stvarima

Foto: Getty Images
 
NAKON što je Neymar i službeno podnio tužbu protiv Barcelone od koje na ime bonusa za vjernost potražuje 27 milijuna eura jer je 2016. godine potpisao novi ugovor te još tri milijuna eura kamata na neisplaćeni iznos, oglasio se i inače medijski samozatajni Xavi Hernández.
 
Barcelonina legenda osudila je Neymarovo bezobzirno ponašanje.
 
"Neymar me zaista razočarao. U Barceloni ga nismo učili takvim stvarima. Stvari koje radi ne priliče nogometašu poput njega. Zapravo, takvi ga postupci čine manje vrijednim igračem. Iskreno, nadam se kako će izvući pouku te kako će pokazati više poštovanja", jezgrovito je sumirao Xavi Hernández, bivši trofejni kapetan španjolske reprezentacije i Barcelone za koju je, ubilježivši 745 službenih utakmica, nastupao od 1995. do 2015. godine.
 
Podsjetimo, Neymar je prije dvije godine s Barcelonom produljio ugovor do 2021. godine, no već deset mjeseci kasnije otišao je u Paris Saint-Germain za 222 milijuna eura, inače rekordnu odštetu u nogometnoj povijesti.
 
Barcelonino vodstvo, prema informacijama kojima raspolaže El Mundo Deportivo, na Neymarovu tužbu odgovorilo je protutužbom kojom od Brazilca potražuje čak 65 milijuna eura povrata u vidu dotadašnjih plaćenih bonusa u okviru prvog i drugog ugovora te još deset milijuna eura odštete zbog kršenja sporazuma.
 
Tužbe su najavljene još protekle godine u kolovozu kada je Neymar napustio Španjolsku i otišao u Francusku. Nedavno su i službeno predočene pravosudnim organima.

Pročitajte više