LIGE PETICE

Xavijev klub se oglasio: Od Barcelone očekujemo ponašanje dostojno velikana

Foto: Gulliver / Getty Images

ČELNICI Barcelone došli su u Dohu kako bi igračkoj legendi kluba ponudili da postane njegov trener. Nakon što su Barcelonin izvršni predsjednik Oscar Grau i tehnički tajnik Eric Abidal ostavili Xaviju na stolu ugovor na dvije i pol godine, oglasio se katarski klub koji trenira katalonski velikan.

Al Sadd, u koji je Xavi došao 2015. i odigrao četiri posljednje godine karijere, nakon čega je prije devet mjeseci u tom klubu postao trener, reagirao je službenim priopćenjem na ono o čemu bruji cijela Španjolska, ali i nogometni svijet - da je pitanje sata kada će Xavi postati novi trener Barcelone te tako naslijediti već prekriženog Ernestea Valverdea. Točnije, da će to postati nakon što odradi posljednju utakmicu kao trener Al Sadda danas u 17:30 protiv Al Rayyana u Katarskom prinčevom kupu.

"Xavijev povratak u Barcelonu je normalan i očekivan jer to je njegova kuća kojoj će se jednog dana u budućnosti vratiti, ali trenutno je Xavi trener Al Sadda", objavio je katarski klub te dodao: "Xavi je fokusiran na polufinale Prinčevog kupa, a mi znamo da će klub veličine i prestiža poput Barceloninog u pregovore oko našeg zaposlenika ući koristeći službene kanale koji tome služe."

Pročitajte više