Yakin: Hrvatska će podcijeniti Švicarsku

ŠVICARSKI mediji već nekoliko dana pišu o izuzetnoj važnosti prve utakmice na EP-u, one protiv Hrvatske, a tamošnji reprezentativci uvjereni su kako će "vatreni" podcijeniti Švicarce.

Internet site NZZ.ch objavio je opširan članak o nadama švicarske reprezentacije na predstojećem EP-u, pri čemu se ističe važnost pobjede u prvoj utakmici protiv Hrvatske. NZZ Online navodi kako će to biti prvi susret te dvije momčadi, te kako si nijedna ne smije priuštiti poraz, jer to s Francuskom i Engleskom u istoj skupini gotovo sigurno znači ispadanje s natjecanja.

NZZ piše kako je Hrvatska "favorit na papiru", ali se odmah dodaje kako to više nije ona zlatna momčad koja je osvojila treće mjesto na SP-u 1998.

Kao dva najjača aduta naše reprezentacije ističu se napadači Dado Pršo i Ivan Klasnić.

U razgovoru za BBC, švicarski napadač Hakan Yakin također je istaknuo važnost utakmice protiv Hrvatske.

"Moramo pobijediti Hrvatsku, jer će Francuska vjerojatno dobiti Englesku, pa ćemo se mi boriti s Englezima za mjesto u četvrt-finalu." – izjavio je Hakan Yakin.

Njegov brat Murat Hakan, glavni obrambeni stup švicarske reprezentacije, tvrdi pak kako će Hrvatima dobra igra u pripremnim prijateljskim utakmicama dati lažnu sigurnost.

"Igrali su dobro protiv Danske, a mi smo igrali loše protiv Lihtenštajna. Vjerojatnost da će nas podcijeniti je vrlo velika." – zaključio je Murat Hakan.

Pročitajte više