Yao Ming napokon operiran: Hoće li se oporaviti kineski centar?

KINESKI košarkaš Houston Rocketsa u utorak je prošao još jednu kompliciranu operaciju stopala u tome teksaškom gradu. Liječnici su izvijestili da je protekla uspješno.

To znači da bi 231 centometar visoki kineski centar trebao moći započeti sezonu 2010/2011, nakon što pauzira sljedećih godinu dana.

Operaciju su u Memorial Hermann Hospital izveli liječnik Rocketsa dr. Tom Clanton s kolegom specijalistom Billom McGarveyjem. Popravljali su slomljenu kost u lijevom stopalu: konkretno, transplantirali koštano tkivo u njegovu čunastu kost, te ponovno poravnavali kosti u stopalu.

"Sve je prošlo prema planu. Ne samo da smo uspjeli fiksirati slomljenu kost , već smo ponovno poravnali kosti u stopalu kako bismo poboljšali toleranciju na stresfrakturu",  izjavio je Clanton dodavši:

"Očekujemo da imobiliziran u gipsu, odnosno na štakama, provede sljedećih šest do osam tjedana, nakon čega ćemo započeti s procesom oporavka."

Yao Ming (29), u sedam navrata All-Star igrač, pretrpio je ozljedu osmog svibnja u utakmici doigravanja protiv LA Lakersa. Nakon što prvi rezultati oporavka nisu dali očekivanog ploda, pojavila se realna opasnost da Kinez neće moći nastaviti karijeru. Prošlog je petka najavio da ide na novu operaciju, te da bi spreman trebao dočekati sezonu iza predstojeće.

Tom je prilikom kazao da njegov otkup kineskoga košarkaškog kluba iz Šangaja nema veze s njegovom aktivnom igračkom karijerom, odnosno možebitnim umirovljenjem.

Pročitajte više