Yassine Benrahou potpisao za Hajduk

Foto: HNK Hajduk Split

YASSINE BENRAHOU (24), marokanski ofenzivni veznjak francuskog Nimesa, potpisao je za Hajduk, i to bez odštete. Marokanac prema Transfermarktu vrijedi 2.2 milijuna eura, ali mu ugovor s Nimesom završava na ljeto, pa ga Hajduk dovodi besplatno, ali će Nimes dobiti postotak od transfera Benrahoua u treći klub.

Marokanac je predstavljen kao poseban gost na Hajdukovom Tik Toku, na kojem je odgovarao na pitanja navijača. Nosit će broj 11, a nada se da će nastupiti već u sljedećoj utakmici u nedjelju. Ugovor je potpisao do 2026. godine. "Bio je ovo dugačak dan, umoran sam i sretan. Drago mi je da sam stigao u ovaj klub. Očekujem da ću se s Hajdukom boriti za naslov prvaka Hrvatske i za Kup", rekao je Benrahou.

Može igrati na više pozicija

Dosad je bio igrač posljednjeplasirane momčadi francuske druge lige, a ove sezone je za Nimes od 19 prvenstvenih igrao tek devet utakmica, od toga samo četiri kao prvotimac. Osam utakmica propustio je zbog zdravstvenih tegoba, točnije pubalgije.

U drugoj francuskoj ligi odigrao je 43 utakmice uz skor od 10 golova i devet asistencija, dok u prvoj ligi ima 42 nastupa, dva gola i četiri dodavanja za gol. Osim iza centralnog napadača može igrati i na krilima, a u Nimes je stigao prije dvije i pol godine iz Bordeauxa uz odštetu od 1.5 milijuna eura. 

Pročitajte više