Yossi Benayoun - Izraelac u službi Gordog Albiona

IZRAELSKI kapetan Yossi Benayoun bio je sjajan u utakmici protiv Besiktasa. Liverpool je Turcima utrpao čak osam golova, ostvario rekordnu pobjedu Lige prvaka nadmašivši Juventus i Arsenal, a upravo je Benayoun bio glavni kotačić u stroju Rafe Beniteza. Za manje od deset dana Benayoun će imati priliku postati junak u očima ne samo navijača Liverpoola već i cijele engleske javnosti, kaže njegov suigrač Peter Crouch, koji se nada da će Yossi igru protiv Besiktasa ponoviti u utakmici između Izraela i Rusije.

"Benayoun je već junak Liverpoolovih navijača, a bilo bi sjajno da to postane i za ostatak engleskih nogometnih poklonika. Stevie Gerrard i ja mu govorimo da se ne brine o tome, pripremamo ga za utakmicu protiv Rusije najbolje što možemo. Potrebna nam je njegova dobra igra, o tome će ovisiti naš plasman na Euro. Svi se nadamo kako će protiv Rusije Benayoun igrati za Englesku", rekao je Peter Crouch o svom klupskom suigraču.

Poruka koju Liverpoolovi engleski reprezentativci šalju svom izraelskom suigraču sasvim je jasna; 17. studenog od Benayouna se očekuje da igra ne samo za Izrael, već i za Engleze. Kad već nisu bili sposobni sami izboriti Euro, ostaje im još samo nada da će Izrael to učiniti za njih, a tamošnji će nogometni savez za ovakvu uslugu vjerojatno biti i prikladno stimuliran.

Nade da će Hrvatska ispustiti bodove u Skopju Englezi su izgleda sasvim izgubili i skoncentrirani su samo na Izrael i Rusiju. Frank Lampard, Steven Gerrard i Michael Owen nisu bili dovoljni, čovjek odluke za Englesku bit će izraelski kapetan; samo još Benayoun može Englesku odvesti na Europsko prvenstvo.

P.V.
Foto: AFP

Pročitajte više