Za deset dana popis reprezentativaca za Englesku

IZBORNIK hrvatske nogometne reprezentacije Otto Barić trebao bi za deset dana objaviti popis reprezentativaca za prijateljsku utakmicu protiv Engleske, koja se igra 20. kolovoza u Ipswichu.

Susret protiv Engleza zadnja je velika provjera uoči odlučujućih kvalifikacijskih dvoboja za EP 2004. Hrvatsku očekuju gostovanja u Andori (6. rujna), Belgiji (10. rujna), a u posljednjem susretu kvalifikacija 11. listopada dočekuju Bugarsku.

Glavni tajnik Hrvatskog nogometnog saveza Zorislav Srebrić na današnjoj je konferenciji za novinare izvijestio kako će se ulaznice za susret s Belgijom moći kupiti i na dan utakmice u Bruxellesu, što je posebno značajno za hrvatske navijače koji će doći na utakmicu a nisu ranije mogli osigurati ulaznice.

Glede navijačkih nereda koji su se dogodili prije 15 dana na utakmici Dinamo - Partizan u švicarskom Kriensu, Srebrić je kazao kako je Dinamo u roku poslao izvješće o ovom događaju.

Budući da je i Fifa tražila informacije o tom slučaju, HNS je izvješće proslijedio na adresu Svjetske nogometne federacije. Iako su prijateljski susreti u nadležnosti nacionalnih saveza, Fifa se može angažirati ako ocijeni da određeni slučaj to zaslužuje. Dinamo je u izvješću, dodao je Srebrić, podrobno opisao sve što je poduzeo kako bi se organizator upozorio da se radi o utakmici visokog rizika i na potrebne mjere sigurnosti.

U okviru suradnje sa klubovima hrvatskih iseljenika u svijetu od 6. do 14. kolovoza u Hrvatskoj će gostovati Croatia iz Mississauge (predgrađe Toronta). Posebno je važno što se radi o pionirskom uzrastu, pa je na taj način HNS u mogućnosti upoznati se sa mladim talentima hrvatskih korijena i uključiti ih u rad hrvatskih reprezentativnih selekcija, istaknuo je savjetnik u HNS-u Ante Pavlović. Croatia iz Mississauge će odigrati susrete sa vršnjacima iz Varteksa, Dinama, Hrvatskog Dragovoljca i Vukovara 91.

Pročitajte više