Druga HNL

Za Hajduk je debitirao sa 17 pa se prodao u ligu Petice. Sada je stigao u Solin

Foto: EPA-EFE

JOSIP MAGANJIĆ, 23-godišnji krilni napadač, novi je igrač drugoligaša Solina, objavio je klub sa stadiona pokraj Jadra na svojim službenim stranicama. Karijera Josipa Maganjića za sada je samo još jedna u nizu onih od priča o nogometašima koji nisu ispunili očekivanja koja su se pred njih postavljala. 

Rođen je u Sinju, a kao dijete se pridružio omladinskoj školi Hajduka. Juniorski staž je praktički preskočio, budući da je debi za prvu ekipu upisao kao kadet sa 17 godina pod Damirom Burićem u sezoni 2015./16. Nakon samo jednog nastupa za Bijele u transferu teškom gotovo milijun eura prešao je u Fiorentinu.

Tadašnji sportski direktor Hajduka Mario Branco je izjavio: "Maganjić je perspektivan igrač, pod ugovorom, mi računamo na njega, ali tržište ima svoja pravila. Ako Maganjić želi ostati i igrati za Hajduk, ostat će i igrati za Hajduk, ali mora željeti igrati za Hajduk. Mi želimo imati igrače koji žele igrati u Hajduku."

Za prvu momčad Fiorentine nije uspio nastupiti i iz Italije se može pohvaliti jedino igranjem u Primaveri i osvajanjem kupa u juniorskom uzrastu. Talijani su ga 2019. poslali na posudbu u Istru, za koju je zabio jedan pogodak, a nakon toga je napustio Italiju i prije dolaska u Solin igrao još za Široki Brijeg, Dugopolje i ciparsku Omoniju Aradippou.

Pročitajte više