FIGHTING ISLAND NA ZRĆU

Za točno dva tjedna održava se MMA spektakl godine na Zrću

Foto: Instagram

POSLJEDNJEG dana srpnja, za točno dva tjedna, održat će se veliki borilački spektakl na plaži Zrće. Radi se o jednom od najkvalitetnijih i najzanimljivijih regionalnih MMA evenata u posljednjih nekoliko godina pod imenom FNC 3.

Borbe će se održavati u jedinstvenom ambijentu

Hrvatska organizacija Fight Nation Championship odlučila je, po uzoru na najveću svjetsku MMA organizaciju UFC, napraviti svoj Fighting Island. Radi se o posebnom ambijentu u kojem će se održavati borbe, a koji će zamijeniti tradicionalne dvorane. Izbor je pao na plažu Zrće, odnosno klub Noa. Klub se nalazi iznad površine mora, tako da se radi o pravom "otoku".

Gledat ćemo najveće regionalne zvijezde i borce iz najboljeg tima na Balkanu

FNC svoje sjedište ima u American Top Teamu Zagreb, pod vodstvom slavnog trenera Dražena Forgača. Stoga ćemo na Zrću gledati borce iz zagrebačke podružnice jedne od najboljih dvorana na svijetu. 

Osim domaćih zvijezda, na eventu ćemo gledati i neke borce iz poljskog KSW-a, najbolje europske MMA organizacije, kao i borce koje smo mnogi gledati na KSW-ovoj priredbi u Zagrebu prošle godine. Zasad su kao sudionici potvrđeni Ivan Erslan, Vaso Bakočević, Ivica Trušček, Francisco Barrio, Aleksandar Janković, Jusuf Hajrović, Adriana Vuković, Monika Porazynska, Miloš Janičić i Tonči Peruško. 

Otkad je FFC kao najbolja regionalna promocija preselio dio svojih operacija u SAD prije nekoliko godina, nedostajalo je pravih organizacija i evenata na Balkanu. Srbija je preko Megdana i SBC-a uspjela promovirati neke manje poznate borce. a čini se kako sada i Hrvatska napokon ima organizaciju koja može gurnuti mlade talente u izlog i razvijati ih za veće organizacije.

Gledat ćemo nekad najveću domaću nadu i neporaženog poluteškaša

Zasad jedina ženska borba na eventu bit će ona između Adriane Vuković i Monike Porazynske. Vuković ima 21 godinu. članica je American Top Teama Zagreb i najveća je hrvatska mlada ženska nada. U dosadašnjoj karijeri ima dvije pobjede iz isto toliko borbi, a protivnica će joj biti Poljakinja koja je imala karijeru u kikboksu, a sada prelazi u MMA.

Puljanin Tonči Peruško (omjer pobjeda i poraza 5:9) borit će se protiv Crnogorca Miloša Janičića (11:3) u kategoriji do 77 kilograma. Janičić je imao niz od čak deset pobjeda sve dok nije poražen na KSW-ovoj priredbi u Zagrebu i protiv Peruška će tražiti povratak na pobjedničke staze. Peruško se vratio u MMA ranije ove godine nakon tri godine pauze te je upisao poraz. Eventualna pobjeda nad KSW-ovom zvijezdom bi mu bila veliki zamah u karijeri.

Na Zrću ćemo gledati i Ivana Erslana, sjajnog i dosad neporaženog (8 pobjeda i 1 meč bez odluke) hrvatskog poluteškaša. Protivnik će mu biti borac iz Novog Pazara Jusuf Hajrović koji je vrlo iskusan (13-11-1). S obzirom na to da je Erslan poznat kao sjajan udarač, a Hajrović je gotovo polovicu svojih pobjeda ostvario gušenjima i polugama, očekuje nas zanimljiv sudar stilova.

Ivan Erslan slavi pobjedu na KSW-u

Francisco "Croata" Barrio bio je prije šest ili sedam godina vjerojatno najveća domaća MMA nada. Hrvatski Argentinac karijeru je započeo s pet pobjeda, ali se nakon poraza od Filipa Pejića i  problema s ozljedama okrenuo hrvanju u kojem je sa šest medalja na Panameričkim igrama i prvenstvu Južne Amerike jedan od najboljih argentinskih hrvača u povijesti. U MMA se vratio prošle godine pobjedom, a sada pred sobom ima težak izazov u vidu Aleksandra Jankovića (11:8), vrlo dobrog srpskog borca.

Event predvode legende koje skupa imaju 133 borbe

Glavna i najuzbudljivija borba večeri bit će ona između Vase Bakočevića (40-19-1) i Ivice Truščeka (38:35). Radi se o dva borca koja imaju daleko najviše borbi na Balkanu, a zbog nevjerojatne želje i volje da se bore bilo kada, bilo gdje i protiv bilo koga, postali su iznimno popularni. Vasin nadimak Psihopata i Truščekov nadimak Terror govore nam kako nas čeka velika borba u koju će obojica ući otvorenog garda.

Bakočević i Trušček već su se jednom borili. Bilo je to prije šest godina na eventu FFC 4, a hrvatski borac je slavio nakon tehničkog nokauta u drugoj rundi. Oba borca dosta najavljuju borbu na društvenim mrežama, ali uz vidnu dozu respekta. Tako je Trušček izjavio da bi ga Vaso od deset mečeva jednom pobijedio, ali je kasnije rekao kako je pogledao njegove posljednje borbe i kako je takav zaključak bio ishitren.

U publici će biti bivša UFC prvakinja i domaće zvijezde

Osim "običnih" fanova, u publici ćemo vidjeti i svjetski poznata lica. Svoj dolazak potvrdila je Poljakinja Joanna Jedrzejczyk, jedna od najpoznatijih i najuspješnijih borkinja u povijesti UFC-a. U publici bi trebao biti i Filip Pejić za kojeg se špekuliralo da bi također mogao nastupiti, ali nakon nedavnog poraza u KSW-u se od tog plana odustalo.

Interes za karte je ogroman, iako se još uvijek ne zna kakva će biti epidemiološka situacija i hoće li gledatelji moći biti nazočni. Bit će ovo prva prava velika MMA priredba u Hrvatskoj u posljednjih nekoliko godina. Sjajni borci, zanimljive borbe i jedinstven ambijent trebali bi promovirati FNC kao jednu od vodećih regionalnih organizacija.

Pročitajte više