Za zagrebački šport u 2005. godini 178 milijuna kuna

ZA PROGRAM javnih potreba u športu Grada Zagreba u 2005. godini izdvojit će se 162 milijuna kuna te još 16 milijuna kuna za poticanje vrhunskog športa, stoji u financijskom planu koji je danas s jednim suzdržanim glasom (skupštini je nazočnilo 52 od 62 člana) usvojen na godišnjoj Skupštini zagrebačkog športskog saveza (ZŠS).

51 posto ovih sredstava, odnosno 82,5 milijuna kuna korisnicima će raspodijeliti ZŠS, a za distribuciju 49 posto sredstava, odnosno 79,5 milijuna kuna, kao i za 16 milijuna za vrhunski šport zadužen je Gradski ured za obrazovanje i šport.

ZŠS, kao najveća i najorganiziranija lokalna zajednica športskih saveza i udruga u Republici Hrvatskoj, sustavno skrbi o 58 športova, te posebno o športu invalida, športskoj rekreaciji te školskom športu. U sustavu ZŠS-a je 685 klubova sa 50.000 registriranih športaša, dok je raznim programima športske rekreacije obuhvaćeno više od 100.000 građana, a programima djece i mladeži 165.000 učenika.

Na Skupštini je iskazano zadovoljstvo brojnim uspjesima šprtaša svih uzrasta u protekloj godini.

Na Skupštini su bili nazočni najviši gradski dužnosnici koji brinu o športu, a na početku se prisutnima obratio zamjenik gradonačelnice Grada Zagreba i osvjedočeni prijatelj športa Milan Bandić posebno naglasivši da su proračunska sredstva namijenjena za šport u 2005. godini povećana za 20 posto što će svakako potaknuti nove razvojne programe i donošenje strategije zagrebačkog športa.

Pročitajte više