"Za zlato će trebati skok preko 205 cm"

NAKON šesnaest dana mini-priprema najbolja hrvatska sportašica Blanka Vlašić sutra ujutro putuje na OI u Peking. Dan uoči odlaska, Vlašić je održala kratku press konferenciju na kojoj je sudjelovao i njezin otac Joško Vlašić, kao i trener Bojan Marinović.

Blanka je u uvodu izrazila zadovoljstvo odrađenim pripremama, i činjenicom da putuje na Istok koji ju je oduvijek zanimao zbog svoje osebujne kulture. Potvrdila je i svoj potpis na peticiji o oslobođenju Tibeta iako je ostala suzdržana od daljnjih komentara.

"Za zlato bi mogao biti potreban skok i od preko 205, jer će sve skakačice koje se plasiraju u finale biti jako opasne. Volim Istok, tamo sam se uvijek dobro osjećala. I u Šangaju, ali i u Japanu gdje sam sudjelovala na mitinzima. Potpisala sam peticiju, no smatram da se oko cijele priče podigla prevelika prašina. Ipak, to me nije dekoncentriralo pa niti ovom prilikom ne bih htjela komentirati odnose između Kine i Tibeta."

Kao jedna od posljednjih sportašica koja putuje u Peking Vlašić prvih nekoliko dana Olimpijskih igara nije pratila na malim ekranima. Bila je koncentrirana samo na treninge.

"Čitala sam nešto novine i vidjela da smo imali odličan start. Navijam, navijat ću i dalje, samo potiho. Kao jedna od posljednjih koja putujem mogu se opustiti jer ću svoj nastup imati nakon što većina već odradi posao."

Vlašić će biti smještena u hotelu, izvan Olimpijskog sela. Razlog leži u cijeloj pompi zbog dolaska jedne od najboljih sportašica na svijetu. Joško Vlašić je dodao nekoliko detalja vezanih uz pripreme, a kao glavne konkurentice za zlato istaknuo je Ruskinje.

"Još danas popodne ćemo trenirati, a onda nas sutra ujutro očekuje put za Peking. Pripreme su trajale 16 dana i zadovoljna sam jer smo preskočili miting u Londonu jer smo tako dobili pet vrlo važnih dana odmora. Blanka je u vrlo dobrom stanju i vjerujem da sve ide nabolje. Kao najveće konkurentice za najviše postolje vidimo Ruskinje, Slesarenko i Čičerovu, te Nijemicu Friedrich", rekao je Joško Vlašić.

M.P.
Foto: Tomislav Čubelić

Pročitajte više