HRVATI U NBA

Zaboravljeni Hrvat proglašen igračem tjedna u Razvojnoj NBA ligi

Foto: Getty Images

DRAGAN BENDER ove je sezone odigrao samo 29 minuta u NBA ligi raspodijeljenih na tri utakmice. Nikako se ne može nametnuti u rotaciju Milwaukee Bucksa, koji su s omjerom 32-6 najbolja momčad lige, ali zato briljira kad ga pošalju u Razvojnu ligu.

Dokazao je to posljednjim dvjema utakmicama, zbog kojih je zaslužio priznanje za igrača tjedna.

U pobjedama Milwaukeejeve filijale Wisconsin Herda nad Windy Cityjem i Long Islandom Bender je prosječno postizao 26,0 koševa, 9,5 skokova, 3,5 blokada i 1,5 osvojenih lopti.

Ove je sezone za Herd odigrao devet utakmica uz prosjeke od 21,1 poena, 9,2 skoka, 2,4 asistencije i 1,8 blokada. Pet puta je zabio više od 20 koševa i pet puta je ostvario double-double.

Bender je ovakvu formu pokazao u pravom trenutku jer se približava datum do kojeg Bucksi moraju odlučiti hoće li ga zadržati. Iako je ljetos potpisao dvogodišnji ugovor, on je samo djelomično zagarantiran.

Dosad mu je prema tom ugovoru pripalo 900.000 dolara, a Bucksi do 12. siječnja moraju odlučiti hoće li ga zadržati do kraja sezone nakon čega bi mu pripalo preostalih 800.000.

Zadrže li ga, do 7. lipnja moraju odlučiti hoće li mu zagarantirati i drugu godinu ugovora u kojoj bi Bender trebao zaraditi 1,8 milijuna.

Pročitajte više