Zadar dočekuje Hemofarm, Cibona u Ljubljani

ZADAR i Cibona u petom kolu Goodyear lige imat će težak posao. U Jazinama gostuje vodeća momčad lige, Hemofarm, dok Cibona gostuje u Ljubljani kod još uvijek neporažene Union Olimpije.

Zadar - Hemofarm (19.30h, Nova TV)

Hemofarm je uoči početka natjecanja slovio kao jedan od ovosezonskih favorita, a u prva četiri kola momčad iz Vršca pokazala je da na nju treba ozbiljno računati.

Zadar je u prošlom kolu doživio treći poraz ove sezone na gostovanju u Mariboru, te će momčad Rudolfa Juga tražiti pobjedu kako bi se stanje u momčadi stabiliziralo. Pobjeda u današnjem susretu je bitna i zato jer već u četvrtak Zadrani putuju u Beograd "pod ruke" Partizana i važno je da moral u momčadi bude na visokom nivou.

Zadrani u današnjoj utakmici možda neće moći računati na bolesnog Jakova Vladovića i ozlijeđenog Šimu Špralju.

Union Olimpija - Cibona VIP (17h, Kanal A)

"Cibosi" su uoči gostovanja u Ljubljani  jedva pronašli deset zdravih igrača. Josip Vranković i Damir Markota (nekad Omerhodžić) ostali su u Zagrebu, a Marin Rozić krenuo je na put, ali vjerojatno neće niti nastupiti.

Momčad iz Tornja, koja ove sezone nije ni blizu po kvaliteti prošlosezonskoj Ciboni, bi i u kompletnom sastavu imala velikih problema s dosad neporaženom Union Olimpijom. U ovako "osakaćenom" sastavu momčad Olimpije gotovo pa i da može unaprijed upisati pobjedu.

Ostale utakmice:

Bosna BHT - Helios Domžale
Reflex - Partizan Pivara MB
Zagreb - Šibenka Dalmare
Pivovarna Laško - Geoplin Slovan
Budućnost - Split CO
Crvena zvezda - Široki Hercegtisak

Pročitajte više