Zadar ispustio pobjedu u Pioniru, Partizan slavio u produžetku

ZADAR je u šokantnoj završnici poražen u beogradskom Pioniru. Partizan je nakon produžetka slavio 83:80.

Iako su Petrovićevi košarkaši imali priliku vratiti se u Višnjik s dva osvojena bod, nepošteno bi bilo reći da je beogradska momčad nezasluženo slavila. Zadar je cijelu utakmicu bio u podređenom položaju, a hvatanje rezultatskog minusa ispuhalo je Gečevskog, Dixona i društvo.

Prednost beogradske momčadi uglavnom se kretala oko desetak poena prednosti, a u jednom trenutku otišla je na čak i minus 18. Zadarski su košarkaši pred sam kraj utakmice ipak uspjeli izjednačiti rezultat, pa čak i povesti 70:68. Ipak, mirna ruka s linije slobodnih bacanja Stephanea Lasmea donijela je Srbima produžetak i priliku za pobjedu. Tada je na scenu stupio Milenko Tepić koji je sa sedam poena dominirao parketom i donio veliko slavlje svojoj momčadi.

Sve strijelce na utakmici predvodio je Malik Dixon s 23 poena, 19 za Zadrane dodao je Todor Gečevski, a 16 Rok Stipčević.

Beogradski tim do pobjede su uz Tepića (20 poena, osam skokova) vodili Lasme s 16 koševa i sedam uhvaćenih lopti i Novica Veličković (14p, 5s).

Aco: Ispalo je kako je ispalo

Nakon šokantnog poraza i ispuštene velike prilike da Partizanu nanese prvi domaći poraz u dvije godine, trener Zadrana Aco Petrović zvučao je poprilično razočarano.

"Prepun sam raznih dojmova o kojima bih mogao pričati, no ne znam gdje bih počeo. Na koncu je odlučila jedna trica. Uspjeli smo vratiti iz velikog rezultatskog minusa, nikada se nismo predavali. Na kraju smo imali veliku priliku za pobjedu i držali sve u svojim rukama. Nažalost, ispalo je kako je ispalo."

Vujošević: Bili smo jako slabi

Niti domaći trener Vujošević nije bio ništa vedriji. Iako zadovoljan pobjedom, mučila ga je loša igra njegove momčadi.

"Odigrali smo jako slabo, puno smo griješili i gotovo nam se ponovila utakmica protiv Hemofarma. Zadar je na kraju držao konce u svojim rukama, a mi smo samo pasivno gledali. Oni su skakali, trčali i organizirali napade. No, kada se lomila utakmica uspjeli smo osvojiti neke važne lopte, a tu je bio i Tepić sa sjajnom tricom."

NLB liga, 4. kolo:

Partizan - Zadar 83:80 (16:9, 41:29, 60:50, 70:70)

Krka – Olimpija

Vojvodina – Crvena zvezda

Cibona – Budućnost

Bosna – Zagreb

Helios – Hemofarm

Redoslijed: 1. Partizan 8, 2. Zadar 7, 3. Crvena zvezda (-1) 6, 4. Budućnost (-1) 6, 5. Hemofarm (-1) 5, 6. FMP (-1) 4...

M.P.
Foto: Index

Pročitajte više