Zadar je novi hrvatski prvak!

U FINALU doigravanja hrvatskog košarkaškog prvenstva, Zadar je u odlučujućoj, petoj utakmici u svojim Jazinama pobijedio Split CO 89:65, te osvojio svoj drugi naslov hrvatskog prvaka.

Baš kao i u prve dvije finalne utakmice ovih suparnika u Zadru, i treća je bila lišena rezultatske neizvjesnosti. Zadrani su sve tri utakmice na svom parketu dobili uvjerljivo, te su potpuno zasluženo osvojili naslov prvaka. U odlučujućoj, petoj utakmici, Splićani su možda još imali pravo na nadu nakon prvog poluvremena, koje je završilo rezultatom 44:32 za domaćina. Međutim, u trećoj četvrtini je Zadar ubacio 23, primio samo 8 poena, i tu je bio kraj priče.

Najefikasniji u Zadru bili su Andrej Štimac s 21 i Julius Johnson s 20 koševa, dok je u Splitu najbolji bio Hrvoje Perić s 21 košem i 7 skokova.

Zadrani su u svom 10. finalu osvojili drugi naslov prvaka Hrvatske, što im je pošlo za rukom i 2005. godine, dok su splitski ''žuti'' sudjelovali u sedmom finalu, ali su ostali na jednom naslovu prvaka, osvojenom 2003. godine.

Ova je utakmica svakom zadarskom navijaču donijela dvostruko uzbuđenje. Uz osvojeni naslov prvaka, ovo je bio i emotivni oproštaj od kultne zadarske dvorane u Jazinama. Od sljedeće sezone, košarkaši Zadra igrat će u novoj sportskoj dvorani na Višnjiku.

 Zadar - Split CO 89:65 (3:2)

Johnson i Perić najučinkovitiji u pet finalnih utakmica

U pet utakmica koliko je odigrano u finalu košarkaškog Prvenstva Hrvatske, najbolji strijelci su Julius Johnson i Hrvoje Perić koji su postigli po 84 koša. Kod Zadrana slijede Brewer i Štimac sa 57 koševa dok je Barać postigao 48 koševa u pet utakmica.

U splitskoj momčadi drugi najefikasniji je Ivanov koji je zabio 63 koša, a slijede Garnett sa 60 te Rudež koji je u finalnim utakmicama utrpao 55 poena.

M.P./Totalsport

Pročitajte više