Zadar nakon trosatne drame u finalu, protivnik Maccabi

U trećoj četvrtini polufinalne utakmice Goodyear lige između Zadra i Crvene Zvezde, u polupraznoj ljubljanskoj dvorani Tivoli, pri rezultatu 46:37 za Zvezdu, utakmica je prekinuta zbog divljaštva Zvezdinih navijača. Utakmica je nastavljena tek nakon 90-minutnog prekida.

U 18 sati bačena je baklja na klupu Zadra, u krilo pomoćnog trenera Zadra Tončija Mašine, a rakete među navijače Tornada, i potom među neutralne gledatelje. I prije toga, spomenimo, bilo je zapaljeno više bengalki.

Utakmica je prekinuta u 18 sati i 5 minuta, u 23. minuti utakmice, a prekid je trajao čak do 19 sati i 40 minuta. U 19 sati i 30 minuta policija je najavila kako će upotrijebiti silu ne napuste li problematični navijači tribinu. Podsjećamo, u 19 sati trebala je započeti druga polufinalna utakmica između Olimpije i Maccabija.

Odluka sudaca i delegata bila je da se isprazni problematični dio navija

Navijači Zadra, što je pohvalno, nisu odgovorili na provokacije beogradskih vandala, kako ih nazivaju slovenski TV komentatori, osim što su na primitivizam Zvezdinih navijača i pjesmu "Bit će mesa, bit će mesa, klat ćemo Hrvate" uzvratili s jednako primitivnim "Ubij, ubij, Srbina". Nažalost, uobičajeno. 

Policija, koja očito nije obavila svoj posao pri kontroli, a nije pravovremeno reagirala niti ovom prilikom.

Nevjerojatan je kukavičluk policije i sudaca, koji bi dvoranu trebali napustiti posljednji, nakon što situaciju riješe, a ne prvi.

Do prekida Zvezda bolja

Rezultat na poluvremenu bio je 39:37 za Zvezdu. U trećoj četvrtini Zvezda dolazi do vodstva od 9 razlike (46:37), pri kojem je utakmica prekinuta.

Zadar je u polupraznoj dvorani odlično počeo utakmicu, no u drugoj četvrtini Zvezda je prešla u vodstvo, koje Zadar ipak nije uspio stići.

U prvoj četvrtini Šamanić i Špralja bili su najbolji kod Zadra sa 6 koševa.

Zvezda igra aresivno po cijelom terenu što Zadru otežava organizirati igru, no Zadar u prvoj četvrtini nije imao ni jedne izgubljene lopte.

U prvoj četvrtini Zadrani su tek 2 puta pokušali ubaciti za tri poena, a Zvezda je zabila dvije trice iz devet pokušaja.

Zadar odlično igra pod košem.

Druga četvrtina bila je Zvezdinoj strani, koja je sustigla prednost i prešla u vodstvo.

No, Zadar u jednom trenutku košem Perinčića prelazi u vodstvom koje Zvezda ponovo vraća na svoju stranu.

Infarkt završnica

Nekompetentnost HTV-a

HTV se još jednom pokazao nekompetentnim u medijskom pokrivanju ovakvih situacija.

U trenucima kad se odlučivalo hoće li utakmica uopće biti nastavljena, komentator Slavko Cvitković odlučio je da se prijenos prekine do daljnjeg, kako bi gledatelje "poštedio ružnih scena".

Kad bismo plaćali pretplatu samo za lijepe scene, HTV bi bankrotirao.

Izvor fotografija: www.kkzadar.net

Pročitajte više