Zadar nemoćan u Višnjiku: Zagreb na korak od finala

U PRVOJ utakmici polufinala doigravanja za košarkaškog prvaka Hrvatske Zagreb je u Višnjiku pobijedio Zadar 98:79 i tako poveo u seriji do dvije pobjede.

Neizvjesnost je pred nešto više od dvije tisuće gledatelja u Višnjiku trajala samo prve dvije četvrtine, iako je na samom početku susreta mirisalo na potpuni debakl Zadrana. Premda su u Dalmaciju doputovali bez dvojice ponajboljih igrača, Kasuna i Renfroea, Mravi su pokazali da su u ovom trenutku ipak klasa iznad Grdovićevog kadra.

Već polovicom prve četvrtine Zagreb je imao +13, da bi uoči ulaska u drugu dionicu susreta prednost gostiju narasla na nevjerojatnih 11:33. Heytvelt u prvom napadu druge četvrtine pogađa za 24 razlike, ali onda se bude Zadrani, i na parketu i na tribinama.

Zaigrali su igrači Pina Grdovića agresivniju obranu, to je prepoznala publika i vrlo brzo se prednost gostiju počela topiti. Probudio se najbolji domaći igrač Marko Car, a pogađati su počeli baš svi, uključujući i Jakova Vladovića koji je kao šesti igrač pokrenuo jurnjavu za Mravima.

Borbeni Zadrani Carovim košem u posljednjoj minuti poluvremena stižu na minus četiri, a tih 38:42 bio je i konačan rezultat prvog poluvremena. Predah je zapravo Zadru došao u krivom momentu, jer prekinuo je veliki nalet kojim su nadoknadili 20-ak koševa minuta u samo nekoliko minuta.

I onda, kad su trebali dotući Zagreb, opet je iz svlačionice izašao neki čudni Zadar, sličan onome koji je potonuo u prvoj četvrtini. Simon, Heytvelt i najbolji igrač utakmice Luka Žorić digli su vrlo brzo prednost na 10 razlike, a umorni Zadrani do kraja susreta nisu se uspjeli vratiti.

Prvo ime susreta bio je Luka Žorić koji je u trijumf Zagrepčana ugradio 29 koševa, 14 skokova i četiri blokade. Briljantan je bio i Heytvelt s 25 koševa (šest trica), a Kruno Simon uvalio je 19 poena, uz sedam skokova i osam asista. S druge strane prednjačili su Car s 21, Ivanova sa 16 te Brown s 15 koševa.

Druga utakmica igra se u subotu u Trnskom.

Pročitajte više