Zadar pomeo Cibonu, Zvezda opet na vrhu

Foto: Hina

U POSLJEDNJOJ utakmici 19. kola regionalne košarkaške ABA lige Zadar je kao domaćin svladao Cibonu sa 79:73 (28-19, 19-16, 19-15, 13-23).

Zadrani su vodili tijekom čitavog susreta, tijekom prve tri četvrtine postupno gradili prednost, sve dok početkom četvrtog dijela nisu stigli do maksimalnih 18 razlike (68:50). No, tada su se previše opustili što je Cibona iskoristila i smanjila na 70:65. Imao je zagrebački sastav nekoliko prilika za još veće približavanje, ali niti jedan njegov igrač nije bio šuterski raspoložen te su Zadrani uspjeli očuvati pobjedu.

Cibona je utakmicu završila s katastrofalnim šutom za tricu od 3/28 s tim da je jednu Marko Tomas pogodio u samoj završnici dvoboja kada je pitanje pobjednika bilo odlučeno.



Preston Knowles s 19 i Ive Ivanov s 18 koševa predvodili su Zadrane, dok je uvjerljivo najbolji kod Cibone bio Luka Žorić s 20 ubačaja i 12 skokova.

Nazor: Nismo imali rješenja za Ivanova i Knowlesa

"Čestitke Zadru na zasluženoj pobjedi. Kontrolirali su utakmicu od početka. Mi nismo bili pravi. Na momente je utakmica bila jednosmjerna, slična onoj 2015. godine kada je Zadar pobijedio Cibonu. Raduju me moji momci koji su pokazali karakter i energiju koju su trebali nametnuti od početka. To treba uzeti kao pouku za dalje", izjavio je nakon utakmice trener Cibone Ante Nazor.


"Nismo imali rješenja za Knowlesa i Ivanova. Lagano su dolazili do poena na što moramo poraditi u budućnosti. Mi smo trebali tražiti samopouzdanje u obrani uz koji skok više", zaključio je Nazor.

Zadar je s omjerom pobjeda i poraza 9-10 stigao na diobu šestog mjesta, dok je Cibona sa 6-13 na diobi 10. pozicije.

Ranije u ponedjeljak je Crvena zvezda očekivano svladala FMP sa 100:77 i preuzela vrh ljestvice sa 16-3 ispred Budućnosti s 15-4 i Cedevite s 14-5.
 
 

Rezultati by SofaScore

Pročitajte više