Zadar u Beogradu gostuje kod Zvezde

Crvena Zvezda – Zadar, nedjelja 17 sati

U NAMA najzanimljivoj utakmici kola sastaju se Crvena Zvezda i Zadar. U prvom dijelu Goodyear lige Zadrani su u Jazinama očitali Zvezdašima pravu lekciju iz igranja košarke, ali ovo je prvo gostovanje nekog hrvatskog kluba u Beogradu i zasigurno će Zadrane dočekati paklena atmosfera u dvorani na Malom Klemegdanu.

Momčad Zadra je navikla igrati pred punom dvoranom, jer u Jazinama ih Tornado bodri na skoro svakoj utakmici, ali da li će se ekipa Zadra snaći kada cijela dvorana navija za protivnika? Beogradska policija najavila je da će u slučaju izgreda isprazniti čitavu dvoranu.

Zagreb – Bosna, subota 18 sati

Nakon pobjede nad Cibonom u prošlom kolu Zagreb se opet vratio na pobjedničke staze. Dečki iz Trnskog u srijedu su također pobijedili PAOK u Champions cupu i tako okončali nastup u tom natjecanju.

Sada im u goste stiže poslijednja Bosna koja ima omjer pobjeda i poraza 0-11. Kako se čini Zagreb ne bi trebao imati problema, ali do sada je Zagreb pobjeđivao kada se to činilo nemoguće, a gubio od protivnika s dna ljestvice. To je glavni razlog zašto bi ovo mogla biti prava košarkaška poslastica.

Borac Nektar – Split CO, subota 20 sati


Splićani ovog vikenda gostuju u Banja Luci kod Borac Nektra. I jedni i drugi su pri dnu ljestvice i pobjeda bi im mnogo značila. Splićani će se po običaju osloniti na svoju mladost, ali da li će to biti dovoljno protiv neugodnih Aleksića, Crousea i ostatka ekipe iz Banja Luke?

Pivovarna Laško – Cibona Vip, nedjelja 18 sati

Cibosi nakon odluke da odustaju od lova na final four Goodyear lige odlaze u goste Pivovarni Laško. Vrlo vjerojatno za Cibose neće nastupiti neki od ponajboljih igrača, ali zasigurno za Cibonu neće igrati Jerod Ward koji je dobio otkaz.

Aco Petrović odlučio je pružiti priliku nekim igračima koji do sada nisu imali toliko priliku igrati. Tko je favorit u ovoj utakmici teško je reći, ali ekipa iz Celja možda ima priliku za popraviti stanje pobjeda na tablici.

Ostale utakmice

Union Olimpija – Maccabi Tel Aviv, subota 17 sati

FEAL Široki – Krka, 27.12. 20 sati

Krka – Maccabi Tel Aviv, 23.12. 18 sati (odgođena utakmica 9. kola)

Pročitajte više