Zadrani daleko od četvrtfinala

KOŠARKAŠI Zadra nisu uspjeli obraniti prednost 74:69 iz prve utakmice osmine finala Ulebovog kupa. Pamesa je u Valenciji, u uzvratu, pobijedila 93:70 (47:43).

Nada Zadrana u prolaz u četvrtfinale trajala je do treće četvrtine, no iznimno loše odigranih nekoliko minuta u tom dijelu upropastilo je sav trud Zadrana.

Od 47:45 na početku drugog poluvremena Pamesa je za tri minute pobjegla na 62:46 (serija 15-1) i tada se počeo nazirati loš kraj Zadrana. Pamesa je u tom periodu postigla mnogo koševa iz kontre, a proradila je i trica Rubena Douglasa.

Nakon toga Pamesa je održavala prednost oko dvadesetak poena razlike i nije dopuštala Zadru bilo kakvu šansu da izrežira neizvjesnu završnicu.

Odlično je kod Zadrana igrao Juby Johnson, ali samo u prvom poluvremenu kada je postigao 18 poena uz tricu 4:5. No, u nastavku je samo jednom pogodio španjolski koš. Jedino ga je donekle pratio Corey Brewer koji je utakmicu završio sa 17 poena.

Kod domaćina je bio sjajan Ruben Douglas sa 29 poena, uz četiri skoka, tri asistencije i tri ukradene lopte. Fred House je dodao 16, a Dejan Milojević 14.

Stanko Barać je u redovima Pamese igrao 10 minuta, te postigao 2 poena uz tri skoka.

U četvrtfinalu će Pamesa igrati protiv Joventuta.

Ulebov kup, osmina finala, uzvrat:

Pamesa - Zadar 93:70 (prva utakmica 69:74) 

D.R./Totalsport
Foto: Zadarsport

 

Pročitajte više