HT PREMIJER LIGA

Zadrani junački izborili majstoricu protiv Cedevite

Foto: Dino Stanin/PIXSELL

KOŠARKAŠI Zadra jednostavno odbijaju dopustiti Cedeviti da uđe u šesto uzastopno finale doigravanja prvenstva Hrvatske. U četvrtoj utakmici u Domu sportova Zadrani su slavili 84:78 i izjednačili seriju na 2:2.

Cedevita je dobila prve dvije utakmice te se činilo da će lako riješiti seriju na tri pobjede. No Zadar je prvo za vikend smanjio zaostatak u ludoj utakmici u kojoj je ispustio 22 poena viška, ali je ipak slavio nakon što je Jacob Pullen promašio tricu za pobjedu.

Četvrtu utakmicu Zadar je dobio na krilima iznenadnog junaka Lovre Bašića. Nekad velika nada zadarske i hrvatske košarke, danas ima 24 godine, u sezoni je u prosjeku postizao šest poena po utakmici, a trice gađao slabije od 30%.

Međutim, raspucao se večeras u Zagrebu. Zabio je 17 koševa, uz četiri trice, od kojih su neke bile debelo iza linije 6,75 metara. Upravo je on prelomio utakmicu pogodivši tricu za vodstvo Zadra 65:63 sedam minuta prije kraja, a u sljedećem napadu još jednu za plus pet, čime je pokrenuo zadarsku seriju 16:2 za nedostižnih 78:65 dvije i pol minute prije kraja.

Luka Žorić bio je prvi strijelac utakmice s 18 koševa, a Božić i Dašić ubacili su po 13. Jacob Pullen sa 16 koševa postigao je najviše kod Cedevite, Stipanović je dodao 14, a Bošnjak 13 poena.

Odlučujuća, peta utakmica igra se u Zadru u subotu. Dobije li Zadar i potpuno preokrene seriju, Cedevita će ostati bez naslova prvaka prvi put nakon pet godina.

Pobjednika serije Cibona već čeka u finalu, koje će se prvi put igrati na četiri pobjede.
 

Pročitajte više