Zadrani propustili veliku priliku, odlučuje treća utakmica

KOŠARKAŠI Zadra i FMP-a su drugi put u tri dana igrali produžetak. Ovaj put je pobijedio FMP 99:94, pa će o klubu koji će igrati Final Four odlučivati treća utakmica.

Odluka će se dogoditi u subotu u Jazinama.

Kao i u prvoj utakmici, tako se i ovaj put Zadar spašavao, te je polaganjem Corey Brewera u posljednjim sekundama za 85:85 izborio produžetak. Nakon dvije minute u produžetku Zadar je vodio 90:87, no u zadnje tri minute su potpuno posustali i nisu imali šanse protiv domaćina.

Zadar je sjajno otvorio drugu utakmicu budući su pogodili prvih pet trica i vodili 17:9. Na kraju prve četvrtine Zadar je imao prednost 27:17, a od jedanaest trica pogodili su čak sedam, od čega je tri puta precizan bio Rok Stipčević.

No, FMP je lagano smanjivao prednost i do prvog vodstva su došli u posljednjoj sekundi prvog poluvremena kada je Duvnjak tricom postavio 34:33 na poluvremenu. U nastavku je FMP bio bolja momčad i prednost za njih je konstantno rasla.

U posljednje tri minute su ušli sa prednošcu 71:64, a minutu i pol prije kraja bilo je 77:71 za domaćina. No, Rok Stipčević je preuzeo ulogu Pankracija Baraća iz prvog ogleda, pa je sa dvije trice vratio nadu Zadru koji je u zadnjoj minuti smanjio na 83:84.

Nakon što je Mladen Jeremić postigao samo jedno slobodno bacanje, u zadnjim sekundama je Corey Brewer položio za 85-85 i novi produžetak ove dvije momčadi u samo tri dana. U dodanih pet minuta daleko bolje su se snašli košarkaši FMP-a. 

Najbolji je kod Zadra bio Rok Stipcevic sa 31 poenom, uz osam trica iz dvanaest pokušaja. Corey Brewer je ubacio 23 uz četiri asistencije, a Juby Johnson 21 poen, uz pet skokova i četiri ukradene lopte.

NLB četvrtfinale, druga utakmica:

FMP - Zadar 99:94, 85:85 (1-1)  

Totalsport
Foto: e Zadar

Pročitajte više