Zagora iz Unešića ugostit će Crvenu Zvezdu?!

NOVINARI koji u Ivanjici prate pripreme Crvene Zvezde šokirano su dočekali vijest da "njihov" klub iz Hrvatske dobiva poziv na prijateljsku utakmicu. Ništa manje frapirani nisu bili ni čelnici Zvezde, kad ih je nazvao jedan hrvatski novinar i upitao jesu li išta čuli o navodnom interesu Zagore iz Unešića da ovog ljeta ugosti najtrofejniji srpski klub.

Prema pisanju portala Mondo, u Crvenoj Zvezdi nitko nije čuo za takvu mogućnost niti je ona bila razmatrana, a cijela je priča navodno potekla od jednog od srpskih konzula u Hrvatskoj. Srbija ima konzulate u Zagrebu, Rijeci i Kninu, a jedan od konzula navodno je ponudio prošlogodišnjem hit-klubu Hrvatskog kupa, Zagori, da posreduje u dovođenju Crvene Zvezde u Dalmaciju. "To bi bilo dobro za popularizaciju nogometa u Šibensko-kninskoj županiji", navodno je zaključio srpski konzul uvjeravajući vodstvo Zagore da Zvezdi priredi feštu kakva je dočekala Dinamo u četvrtfinalnoj utakmici Kupa.

Srpski novinari navode kako se Zagora proslavila u Kupu eliminacijom Bjelovara, Osijeka i Karlovca prije nego su došli na noge hrvatskom prvaku Dinamu, a ideju gostovanja Crvene Zvezde u Hrvatskoj procjenjuju "zanimljivom". Međutim, kako piše Mondo, pitanje je je li ova ideja, ako uopće u realnosti postoji, osnovana i izvodljiva.

A dok čekamo više informacija o potencijalnom gostovanju Crvene Zvezde u Unešiću, u Indexovom video prilogu se možete prisjetiti fešte koja je oduševila Zdravka Mamića i koja zasigurno spada među najbolje trenutke u hrvatskom nogometu prošle sezone:

Pročitajte više