Zagreb bez ključnih igrača teško poražen u zadnjem kolu skupine

Foto: Profimedia

RUKOMETAŠI Zagreba doživjeli su težak poraz u posljednjem kolu natjecanja po skupinama u Ligi prvaka. Na gostovanju kod Kiela, pobjednika grupe, izgubili su 33:22. Takav rezultat ipak ne treba čuditi s obzirom na to da je Zagreb, koji je u prošlom kolu izborio plasman u osminu finala, igrao bez lakše ozlijeđenih nositelja igre Luke Lovre Klarice, Zvonimira Srne i Jakova Gojuna, kao i Yoela Cunija Moralesa, za kojeg je sezona završena.

U takvom oslabljenom sastavu Zagreb je vrlo loše ušao u utakmicu i u jednom trenutku gubio čak 10:3, no do poluvremena je uspio smanjiti zaostatak na prihvatljivih -2 (17:15). Ipak, njemački velikan drugi dio otvorio je serijom 7:0 i nakon toga se momčad Andrije Nikolića više nije uspjela vratiti. U drugom poluvremenu hrvatski prvak postigao je tek sedam pogodaka. 

Zagreb čeka rezultat Szegeda, a onda i protivnika u osmini finala

Kod Zagreba su s po četiri gola najbolji bili Timur Dibirov, Davor Ćavar i Patryk Walczak. Kiel je s devet golova predvodio Niklas Ekberg, a fantastičan je bio Nikola Bilyk sa sedam pogodaka i isto toliko asistencija. Domagoj Duvnjak dvaput se upisao u strijelce za njemački sastav.

Zagreb sada čeka rezultat utakmice PSG-a i Pick Szegeda kako bi znao završava li na petom ili šestom mjestu u skupini. Samo pobjeda Szegeda ga može srušiti s petog mjesta. Hrvatski prvak zatim će u četvrtak saznati protivnika u osmini finala. Ostane li na petom mjestu, bit će to ili Montpellier ili GOG, a u slučaju da padne na šesto mjesto, igrat će ili protiv Veszprema ili protiv Magdeburga.

Pročitajte više