Zagreb domaćin prestižnog Svjetskog kupa u obaranju ruke

Foto: R. Pljuščec

PANORAMSKI 17. kat hotela Westin u Zagrebu ugostit će u nedjelju, 7. srpnja, najbolje svjetske i hrvatske obaračice i obarače ruku.

Na Svjetskom kupu "ZG Strong" nastupit će više od 300 natjecatelja iz cijelog svijeta. Najzanimljivija bit će otvorena kategorija desne ruke u kojoj se pobjednici svih težinskih kategorija koji su već osvojili novčane nagrade međusobno bore za ukupnog pobjednika Svjetskog kupa.

"Ovo je jedini turnir na svijetu s pogledom na najužu jezgru glavnog grada, na kojem se, osim novčanih nagrada, osvaja i prestižni pehar pobjednika Svjetskog kupa, zbog kojeg dolaze neki od najboljih i najjačih sportaša u našem sportu", ističe Aleksandar Jakovac, predsjednik Hrvatskog saveza, dopredsjednik Europskog saveza za obaranje ruke i glavni organizator Svjetskog kupa u Zagrebu.

Gledatelji će moći uživo vidjeti mitske snagatore od kojih su neki visoki preko 210 cm i teži od 150 kilograma. 

Hrvatsku će u najtežoj kategoriji zastupati Josip Poleš iz Sinja, gorostas od 207 cm visine kojeg krasi 120 kg mišićne mase i Viktorio Sović iz Dugog Sela. Obojica obarača višestruki su prvaci Hrvatske u najtežim kategorijama, a Viktorio trenutno drži sedmo mjesto na svjetskoj ljestvici, što je jedan od najboljih seniorskih uspjeha hrvatskih reprezentativaca.

Najbolji hrvatski reprezentativac u kategoriji osoba s invaliditetom i aktualni prvak Europe u kategoriji do 70 kg Luka Drokan svakako je najozbiljniji kandidat za osvajanje prestižne titule obarača Svjetskog kupa za osobe s invaliditetom. Luka je u životnoj formi te najavljuje da i na domaćem terenu dolazi po još jedno zlato kako bi zaokružio najuspješniju godinu do sada.

U kategoriji natjecatelja u kolicima hrvatskog osvajača europske bronce Domagoja Cvitkovića čekat će turski višestruki europski i svjetski prvak sa 130 kg Umit Burunlularom, koji prvi put stiže u Hrvatsku te godinama ne zna za poraz. Kategorija koja je specifična samo za zagrebački Svjetski kup jest kategorija početnika. Svi koji se do sada još nisu okušali u profesionalnom obaranju, a smatraju da su snažnih ruku, mogu doći i međusobno se okušati u mečevima koje će pratiti visoka razina organizacije te iskusni svjetski suci.

Program natjecanja:

Subota, 6. srpnja 2019. - Westin Zagreb, dvorana Zelengaj

17.00 – 20.00 - vaganje i prijave natjecatelja

Nedjelja, 7. srpnja 2019.

9.00 – 18.00 - kvalifikacije i finala težinskih kategorija - Westin Zagreb, dvorana Opera

20.00 – 21.15 – otvorena kategorija i finale žena i osoba s invaliditetom

Pročitajte više