osmina finala kupa

ZAGREB - HAJDUK 0:3 Hajduk zamjenama slomio četvrtoligaša u Kupu. Čeka ga Gorica

Foto: Matija Habljak/PIXSELL

HAJDUK je pobjedom 3:0 nad četvrtoligašem Zagrebom izborio nastup u četvrtfinalu Kupa protiv Gorice.

Golove za Splićane su zabili Jairo u 58. i 70. te Livaja u 65. minuti.

Konačni rezultat ni izbliza ne govori koliko se Hajduk mučio protiv amaterske momčadi bivšeg prvaka Hrvatske. U prvih 45 minuta Splićani su imali tek jednu dobru šansu protiv ekipe koja danas igra četvrtu ligu.

Tramezzani je u nastavku uveo Livaju i Fossatija i tek su onda gosti uspjeli slomiti hrabre domaćine.

Kao i ostali klubovi nižih liga, Zagreb nema dozvolu za igranje ligaških utakmica pa se za ogled protiv Hajduka pripremao igrajući prijateljske susrete. S druge strane, Splićani su ušli u ovaj dvoboj nakon što su u protekla dva tjedna ostvarili dvije ligaške pobjede, obje protiv Rijeke na Rujevici, a između tih utakmica većina momčadi provela je u karanteni zbog zaraze koronavirusom.

Hajduk protiv amatera u prvih 45 minuta imao samo jednu šansu 

Prvo poluvrijeme je prošlo bez golova. Zagreb se dobro branio protiv favoriziranih gostiju koji su u prvih 45 minuta prikazali vrlo slab nogomet.

Najbliže vodstvu bili su gosti u 42. minuti kada je Čuić s desetak metara pogodio svog suigrača Umuta na gol-liniji. U nastavku akcije Jairo je loše pucao s 14 metara.

Livaja i Fossati morali ući da bi Hajduk nešto napravio

Razočaran igrom svoje momčadi Paolo Tramezzani je već na startu drugog dijela napravio tri izmjene. U svlačionici su ostali Čuić, Dimitrov i Jakoliš, a ušli su Fossati, Livaja i Todorović.

Hajduk je stigao do vodstva u 58. minuti golom Jaira de Maceda da Silve. Sjajan posao odradio je Todorović spasivši jednu praktički izgubljenu loptu, ubacio je pred vrata do Kačaniklića koji je pucao, no lopta se od bloka odbila do Jaira, a Brazilac je iz blizine pogodio za vodstvo Hajduka.

Isključenje i gol Livaje dotukli domaćina

Sedam minuta kasnije Zagreb je ostao s igračem manje nakon što je Strunje pocrvenio zbog dva žuta kartona. Drugi žuti zaradio je načinivši prekršaj na rubu kaznenog prostora, a slobodan udarac je sjajno izveo Livaja pogodivši donji desni vratarev kut za 2:0. U 70. minuti Livaja je lijepo uposlio Jaira koji se sjurio prema golu i pogodio za 3:0.

Najbliže golu Zagreb je bio u 88. minuti kada je Antonio Regović pogodio stativu.

Ždrijeb parova četvrtfinala je već poznat pa će Hajduk u sljedećoj rundi gostovati u Gorici 16. ožujka.

Prve dvije utakmice četvrtfinala na rasporedu su sutra, a sastaju se Dinamo - Slaven Belupo te Osijek - Rijeka.

Posljednji susret četvrtfinala je na rasporedu 17. ožujka kada će snage odmjeriti Oriolik i Istra 1961.

Pročitajte više