"Zagreb ima posebnu publiku, ovdje je uspjeh poseban gušt!"

SLJEMENSKI spektakl s posebnom dozom nestrpljenja čeka Reinfried Herbst. Austrijanac koji je prvu pobjedu u slalomu ostvario 2006. godine, iste u kojoj je uzeo srebro na Olimpijskim igrama, ima savršen start u novoj skijaškoj godini. S dvije startne pobjede, u Leviju i Alta Badiji, među glavnim je favoritima u utrci za sljemensku krunu.

!

"Ovo je jedna od najljepših utrka u Svjetskom kupu. Svi jako vole doći na Sljeme, atmosfera je posebna. Također, za utrku je jako bitno da hrvatski skijaš ima priliku dohvatiti postolje, da je u vrhu skijanja.", rekao nam je Herbst, koji je izvukao startni broj jedan i prvi će imati priliku proći odlično pripremljenom stazom.

"Start sezone je bio savršen, ali znamo da je sezona jako duga. Čeka nas dosta slalomskih utrka, a slalom je jako zahtijevan i opasan. Mogu se dogoditi dvije-tri ne baš sjajne utrke, a mnogi momci čekaju vaš kiks. Sve to čini slalom vrlo specifičnim.", osvrnuo se na tijek sezone.

Što očekuje od Ivice? Na Sljemenu i u slalomskom nadmetanju koje kreće?

"Ne znam u kakvom je stanju njegovo koljeno, nadam se da je ok. Ivica je dobar tehničar, uvijek je dobar u finišu i kada treba. On je uvijek dobar u slalomu, skija dobro cijele godine, jednako bi dobar bio u lipnju. Ivica je veliki skijaš, ima iskustva, uvijek je opasan.", kaže Herbst, koji ne može izvagati bi li mu draža bila medalja iz Vancouvera ili mali globus.

Kako god, ove sezone u jedinoj disciplini koju vozi, Herbst će se boriti za najviše domete.

"Za mene je slalom dovoljan. Nakon šest operacija na koljenu, to je i previše", kaže Austrijanac rođen u Salzurgu, koji je teško ozlijedio koljeno igrajući u nogometno-humanitarnoj egzibiciji.

Matt: Želim opet pobijediti

Nakon izvlačenja startnih brojeva na Trgu bana Jelačića reakcije skijaša koji će nastupiti na trećem izdanju Snow kinga mahom su iste - svi se slažu kako će obzirom da pripremljenost staze presudnu ulogu u poretku imati trenutačna forma.

Za Marija Matta (startni broj 14) se ne može reći da je na vrhuncu forme - pobjednik prvog izdanja muške utrke na Sljemenu u dva dosadašnja slaloma sezone nije osvojio niti boda, ali se nada da će se nakon sutrašnje utrke i njegove utrke naći u poretku najboljih slalomaša svijeta: "Dobro sam trenirao, nadam se bodovima i što boljem rezultatu iako sam i s brojem mogao bolje proći. Prije dvije godine sam pobijedio u Zagrebu, volio bih ponoviti taj rezultat sutra", rekao nam je Matt koji željno iščekuje sutrašnju utrku:

"Naporno sam trenirao preko božićnih i novogodišnjih blagdana, nisam imao ni dana odmora. Želim ostaviti što bolji dojam u Zagrebu, ipak je ovo jedna od najpopularnijih utrka u Svjetskom kupu. Meni osobno nije na prvom mjestu, jasno da mi je kao Austrijancu Schladming ispred Sljemena."

"Trenutno sam u vrlo dobroj formi, očekujem dobru utrku sutra. Koliko čujem staza će biti odlična, a sjajno je što sam izvukao broj devet. Odlično se osjećam ovdje, lani sam osvojio treće mjesto i bilo bi sjajno kad bih sutra ponovio isti rezultat", rekao nam je Talijan Giuliano Razolli čiji sunarodnjak Giorgio Rocca sutra puca na jednaki domet:

"Sutra očekujem da ću se prvi put u sezoni popeti na pobjedničko postolje. Sviđa mi se kako je organizirana ova utrka, i publika je vrlo dobra pa bih volio boravak u Zagrebu začiniti postoljem. Startam četvrti, to je vrlo dobar broj", zaključio je Rocca.

Pročitajte više