Zagreb Indoors: Južnji savladao Mahuta

NAKON što je Ivo Karlović vrlo uvjerljivo odradio svoj meč protiv Čeha Vaneka, na glavni teren su izašli četvrti nositelj Zagreb indoorsa, Rus Mikhail Južnji i Francuz Nicolas Mahut.

Od samog početka bilo nam je jasno da ćemo prisustvovati vrlo neizvjesnom i izjednačenom dvoboju. Već nakon dva gema Južnji uzima break, ali nekoliko minuta kasnije Mahut uzvraća istom mjerom i postavlja rezultat na 2:2. Igrači su vrlo dobrom igrom osvajali servis gemove, bez break lopti, sve do tie-breaka.

U 13. igru nešto bolje ulazi Južnji, koji dolazi do dvostrukog mini-breaka i rezultata 5:2, naravno u svoju korist. Mahut sa dva dobra servisa vraća na 5:4, ali Južnji se ne predaje i vrlo rutinirano dolazi do dva poena na svoj servis, a time i do prvog seta.

Osvajanje prvog seta kao da je dalo Južnome krila. Nakon što je uspješno odradio svoj servis-gem, odmah uzima i break, da bi nešto kasnije osvojivši svoj servis, potvrdio break. Rezultat je 3:0 za Južnog.

U četvrtom gemu Mahut se malo oporavlja i osvaja servis gem. No, Južnji je iskusan igrač i bez problema zadržava osvojeni break, ni ne dovodeći u pitanje osvajanje servis-gemova. Kod rezultata 5:2 u drugom setu, Južnji napada servis Mahuta pokušavajući odmah završiti meč, ali ovaj dobro servira i ipak odgađa svoj poraz za nekoliko minuta. Rus je potom bez problema svojim servisom okončao susret i plasirao se u drugo kolo.

V.B.
Foto: M.P.

Pročitajte više