Zagreb Indoors: Marc Gicquel iznenadio Verdasca

POSLJEDNJI meč prvog dana igrali su 35-igrač svijeta, Španjolac Fernando Verdasco i Francuz tuniskih korijena, Marc Gicquel, koji trenutno okupira 50 mjesto ATP ljestvice.

Marc Gicquel vrlo je dobro otvorio meč protiv favoriziranog Verdasca. Već u trećem gemu oduzima servis Španjolcu, a nakon svog uspješnog servis-gema dolazi do 3:1. Verdasco je nakon izgubljenog servisa nešto sigurniji, ali bezuspješno napada servis Francuza Gicquela, koji bez problema osvaja servis gemove. Kod rezultata 5:3 Gicquel pokušava uzeti još jedan servis, i tako osvojiti set. Dolazi do 40:40, ali Verdasco nakon četiri deuce-a ipak dolazi 5:4.

Deseta igra donijela je snažan napada Verdasca, koji dolazi do 15:40, ali na obje break prilike griješi i dozvoljava Gicquelu da dođe do deuce-a, a potom i odnese prvi set u svoju korist. 6:4 za Francuza Gicquela. Iako je Verdasco imao nešto bolji postotak prvog servisa, Gicquel je puno bolje igrao protiv servisa, što mu je i donijelo prevagu u prvom setu. Verdasco je imao tri break prilike, ali nijednu nije iskoristio.

Drugi set servisom je otvorio Španjolac. Bio je vrlo siguran i bez problema osvojio gem, kao i Gicquel nekoliko minuta kasnije. Gicquel je u drugom setu pokazao da kavlitetan nastup u uvodnom dijelu meča nije slučajnost. Kod rezultata 2:2u drugom setu napao je servis Verdasca, došao do 15:40, a potom i iskoristio prvu break loptu. Međutim Fernando odmah uzvraća i oduzima servis naturaliziranom Francuzu. Rezultat je 3:3.

Pri rezultatu 5:4 za Verdasca, isti izvršava snažan atak na servis Gicquela, dolazi do 0:30. Marc Gicquel ipak uspijeva preokrenuti gem u svoju korist, kojeg završava as-servisom. U nastavku oba tenisača sigurno serviraju te se dolazi do 13. igre, koju servisom otvara Verdasco. Gicquel griješi na svoj servis pa Verdasco dolazi do mini-breaka, a nakon dva dobra servisa i do osjetne prednosti od 4:1. Gicquel dobor servira i dolazi do 4:3, a zatim i do 4:4. Gicquel dolazi do prve meč lopte. 6:5, servira Verdasco. Gicquel iskorištava drugu meč loptu i ide prema drugom kolu.

Za kraj mora se istaknuta da odaziv zagrebačke publike nije bio velik. Mečevima je prisustvovalo tek dvjestotinjak ljudi, kojisu neuspješno pokušavali stvoriti kompetitivnu atmosferu.

V.B.
Foto: M.P.

Pročitajte više