Zagreb Indoors: Veteran Santoro pobijedio Canasa

POSLJEDNJI meč dana, na centralnom terenu, odigrali su francuski veteran Fabrice Santoro i povratnik u vrhunski tenis, Argentinac Guillermo Canas.

Ovo je bio jedan od boljih mečeva u dosadašnjem dijelu turnira. Nakon doborg početka Santoroa i njegova breaka za 2:1, rezultat je Canas potpuno preokrenuo. Imao je Santoro čak 5:3, ali je Canas vrhunski iskoristio pad forme veterana Santoroa i potpuno preokrenuo prvi set. Prvo je vratio break za 5:4, zatim osvojio svoj servis gem, da bi zatim jos jednom uzeo servis Francuzu. Iako je pokušao Santoro vratiti break, u tome nije uspio i Canas je uzeo prvi set.

U drugi set bolje ulazi Santoro, koji kod rezultata 2:1 u njegovu korist dolazi do breaka, a potom i potvrđuje break. Canas je do kraja seta pokušavao napadati Santorov servis, ali bezuspješno. Stari francuski lisac je bez problema zadržao svoje servi gemove i došao do drugog seta rezultatom 6:3.

Treći set opet dobro otvara Santoro te kod rezultata 1:1 uzima servis Canas te dolazi do breaka. Santoro ne posustaje, uzima još jedan break i dolazi do 5:1, a zatim tri minute kasnije dolazi do meč lopte, koju odmah iskorištava i tako prolazi u drugo kolo rezultatom 5:7,6:3,6:2.

V.B.
Foto: M.P.

Pročitajte više