Zagreb jedva dobio Međimurje, golijada u Koprivnici

ODIGRANE su dvije utakmice 16. kola Prve HNL. U Kranjčevićevoj ulici Zagreb je pobjedio Međimurje sa 1:0, a u Koprivnici S. Belupo je bio bolji od Cibalije sa 4:2.

Utakmica u Zagrebu nije pružila previše uzbuđenja i ukupni dojam nakon susreta jest da su Pjesnici, ali i čakovčani odigrali jednu od lošijih utakmica ove sezone.

Ugodno iznenađenje ljubiteljima domaćeg nogometa pružili su nogometaši Slaven Belupa i Cibalie. Koprivnička momčad postigla je čak 5 golova, od čega jedan autogol, a osim toga susret je obilovao prigodama i lijepom igrom, što je valjan razlog za pozitivnu ocjenu toga susreta.

Zagreb je utakmicu počeo bez Sopića i Pelaića koji su ozljeđeni. Početnu inicijativu igre imali su domaćini, no unatoč tome golova nije bilo.

Zagrebov vratar Stojkić je u 20. minuti uspješno zaustavio prvu priliku za goste. Kresinger je bio u naletu prema vratima Zagreba, ali Stojkić je bio na pravom mjestu i spriječio je šansu Međimurja.

Niti nakon pola sata igre utakmica u Kranjčevićevoj nije donijela uzbuđenja. Obje momčadi pokušavale su proći obrambene linije i uputiti loptu prema vratima, ali sve su akcije redom propadale.

Utakmica je na oko tri minute bila prekinuta pred sam kraj prvog poluvremena zbog toga jer se vozilo za odvoženje ozljđenih igrača nije moglo maknuti sa terena.

Unatoč tome Šunjić je poluvrijeme produžio svega minutu nakon čega je svirao kraj, a obje momčadi su u svlačionicu otišle bez postignutih zgoditaka.

U drugom dijelu Zagreb je pojačao tempo igre i pokušao je probiti obranu gostiju, no to je ipak ostala "misija nemoguće". Igrači Međumurja nisu zaostajali za "Pjesnicima", barem što se tiče trčanja po terenu, no gledatelji nisu mogli biti zadovoljni.

I kada se već činilo da će gledatelji kući otići bez razloga za zadovoljstvo, tijek utakmice preokrenuo je Mandžukić koji je dobro primio ubačaj Mujdže i u 89. minuti postigao zgoditak za minimalnih 1:0.

Edi Šunjić iz Splita bio je glavni sudac utakmice koja se igrala pred 800 gledatelja.

Utakmica u Koprivnici počela je u revijalnom tonu. Prvu je priliku imao Dodik već u sedmoj minuti, ali obrana gostiju uspješno je spriječila taj napad.

Prvi zgoditak na utakmici pao je u 14.minuti igre. Na pravom mjestu se našao Ivica Karabogdan koji je bio najspretniji, te je lijepo primio loptu sa sredine terena i sigurno ju uputio u mrežu vratara Kalinića za vodstvo domaćina od 1:0.

Izjednačujući zgoditak postigao je igrač Slaven Belupa Pavo Crnac u 23. minuti koji je glavom nespretno odbio loptu u svoja vrata te autogolom izjednačio na 1:1.

U 35. minuti, Jurica Karabatić se pobrinuo da Slaven Belupo ponovno povede. Lijepo je primio loptu, prevario Kalinića i povisio na 2:1.

Cibalijin igrač Dean Prijić ponovno je izjednačio nakon samo četiri minute. On je odlično primio loptu i sa desetak metara udaljenosti precizno matirao vratara Lisjaka za 2:2.

Do kraja poluvremena nije bilo izmjene rezultata.

Treće vodstvo domaćini su osigurali u 56. minuti igre kada je Mario Dodik postigao zgoditak za 3:2.

Napori domaćina konačno su se isplatili u 83. minuti kada je Karabogdan uspio povećati vodstvo na konačnih 4:2.

Utakmica se igrala pred 800 gledatelja, a sudio ju je Marić iz Daruvara.

Foto: FAH

Pročitajte više