Zagreb lako preko Varteksa eurogolom Vuge i odličnim Abdurahimijem

NOGOMETAŠI Zagreba svladali su Varteks 3:0 u prvoj utakmici 20. kola prve HNL. Uvjerljivu pobjedu navijestio je Vugrinec sjajnim golom iz slobodnjaka, kad je neobranjivo tukao u gornji desni kut s dvadesetak metara, a posao je okončao Abdurahimi dvama golovima u jednom od najboljih nastupa za Zagreb uopće.

Tom je pobjedom Zagreb barem nakratko preskočio Istru na 14. mjestu, a ujedno se približio Varteksu na dva boda, s 18 dosad skupljenih. U Kranjčevićevoj je na teškom travnjaku rezultat odblokirao Davor Vugrinec u 19. minuti, nakon dvojbenog prekršaja.

Ispred 16-erca Varteksa došlo je do guranja u skok duelu, a Vugrinec je slobodni udarac izveo majstorski, kako to inače običava. Udarac u desni gornji kut Dreven je popratio pogledom. U nastavku utakmice Zagreb je imao više samopouzdanja, no većina akcija se razbijala na sredini terena.

Taman kad se činilo da Varteks pomalo preuzima inicijativu, Goran Ljubojević probio je po desnom boku i poslao loptu prema Besartu Abdurahimiju u šesnaesterca. Mladi veznjak napravio je dva driblinga i s nekoliko metara svladao Drevena udarcem gotovo po sredini gola.

Do kraja poluvremena, izmjenjivao se posjed kod obje momčadi, no velikih prilika nije bilo. Bolji dojam ostavio je Zagreb, koji je poletno krenuo i u nastavak. U 51. minuti snalažljivi Abdurahimi pogodio je za 3:0.

Pjesnici su mogli opušten igrati do kraja, a Varteks je bio demoraliziran. Imali su domaćini odmah dvije prilike, no Parlov i Vugrinec nisu bili prisebni u završnici. Potom se ponovno igralo gotovo ravnopravno, a Varteks je i zabio, ali iz zaleđa. Zagreb je izborio važne bodove u borbi i za ostanak u ligi, dok Krojači bilježe treći uzastopni poraz.

Pročitajte više