Zagreb napravio čudo u Kielu

RUKOMETAŠI Zagreba u susretu su 6. kola D skupine Lige prvaka u Kielu pobijedili favoriziranog njemačkog prvoligaša sa 28:24 (10:14).

Ključni igrač Zagrebova trijumfa u Kielu bili su Lacković sa 8 pogodaka, Maglajlija i Horvat postigli su po sedam, dok je Matošević imao 14 obrana.

Zagreb ovisi o Vardaru

Ovom pobjedom Zagreb je ostao u igri za plasman u drugi krug natjecanja, međutim o njegovoj sudbini odlučit će nedjeljni dvoboj između Vardara i rumunjskog Savinestia. Ukoliko Rumunji pobijede u Skoplju izborit će uz Kiel nastavak natjecanja. Svaki drugi rezultat u drugi krug vodi Nijemce i Zagreb.

Problem u trenutnoj situaciji mogla bi predstavljati činjenica da su igrači Vardara bili prilično ljutiti nakon prošlotjednog poraza od Zagreba u gostima. Vardaru je tada nužno trebala pobjeda, a šanse Zagreba smatrale su se minimalnima. Iako je po Zagrebu unaprijed kružila priča da je Zagreb Vardaru prodao utakmicu, Vardar je poražen s pet golova razlike.


Nakon šest kola Kiel ima 8 bodova, Zagreb sedam, Savinesti je treći sa 5 bodova i utakmicom manje, dok je Vardar posljednji s dva boda.

Pročitajte više