Zagreb napunio mrežu Sesvećana za samopouzdanje pred finiš sezone

NOGOMETAŠI Zagreba svladali su kao gosti na svom terenu Sesvete 4:1 u prvoj utakmici 28. kola Prve HNL.

U ogledu s najuvjerljivijem putnikom za drugu ligu, Zagreb je od početka do kraja bio dominantna momčad. Bodove su osigurali već u prvih 20 minuta utakmice. Prvo je Vugrinec u 12. minuti lijepo ušao po lijevoj strani i zabio za vodstvo odmjerenom loptom tik do vratnice, a već u 20. minuti nakon proboja i centaršuta Jurendića, Goran Ljubojević sa dva metra zakucao je za 2:0.

Sesvete se nisu snalazile toplog popodneva na Kranjčevićevoj, pa ne bi bilo čudo niti da su odmah kasnije dobili još gol. No nije dugo trebalo čekati na povećanje vodstva, u 47. minuti Agić je promašio loptu, odlično se snašao Jefthon, koji ju je pokupio i zabio za 3:0. Samo devet minuta kasnije Vugrinec je drugim golom na utakmici zabio za visokih 4:0. Lijepom igrom u odličnim uvjetima Zagreb je zaključio utakmicu, no više nije zabijao.
 
Počasni gol za Sesvete plod je nesporazuma u obrani Zagreba, što je iskoristio Zubak u 58. minuti. Tom se pobjedom Zagreb, barem nakratko, pridružio Zadru i Interu na 11. mjestu sa 30 bodova.

Pročitajte više